Ta vare på dine nærmeste

Gi de viktigste i livet ditt økonomisk trygghet om det verste skulle skje. 

Gi de viktigste menneskene i livet ditt økonomisk trygghet hvis du skulle falle fra. 

Hvis du dør slutter ikke regningene å komme. Banken vil fortsatt forvente innbetaling av sine avdrag og renter på huslånet fra dem som sitter igjen. Har de etterlatte råd til å beholde huset hvis du dør og halve inntekten faller bort over natten? 

Den enkle løsningen på disse vanskelige og ubehagelige problemstillingene er livsforsikring, også kalt dødsfallforsikring. Den kan gjøre at de etterlatte kan beholde huset, og at barna slipper å bryte opp fra sine vante rutiner, skole og bomiljø. Med en slik forsikring kan de etterlatte klare å betjene lån og faste utgifter med én inntekt, heller enn to. 

Frende sin livsforsikring dekker alle dødsårsaker uansett om årsaken er sykdom eller ulykke. Forsikringen er en engangsutbetaling og det er du selv som velger størrelsen på forsikringssummen. Du velger også hvem som skal motta pengene. De fleste velger å la pengene gå til ektefelle eller barn. 

Det er også godt å vite at vår livsforsikringen gjelder over hele verden. Du kan altså bo hvor du vil, det eneste kravet er at du må være medlem i Folketrygden når du kjøper forsikringen. 

Hvis du er singel og uten barn trenger du normalt ikke denne forsikringen. 

Forsikre inntekten din

Hadde økonomien din tålt å krasje bilen hvert år, uten forsikring? 

Hvis du blir ufør er det like ille for økonomien som å totalskade bilen, uten forsikring, hvert eneste år resten av livet ditt. Har du råd til det? 

10 prosent av den norske arbeidsstyrken er arbeidsufør. Og i løpet av arbeidslivet blir hele en av tre ufør. Ikke ta sjansen på at det ikke skjer med deg. 

Mange har skadeforsikringer, men unngår person- og livsforsikringer. "Jeg er så godt dekket gjennom jobben", sier de. Men visste du at selv den beste forsikringen som finnes gjennom arbeidsgiver maksimalt gir deg 75 prosent av dagens inntekt hvis du blir ufør? 


Har du råd til dette? 

La oss si at du har en bil med bare ansvarsforsikring som er verdt 150 000 kroner. Hvis du krasjer har du tapt 150 000 kroner denne ene gangen. Hadde du hatt full kaskoforsikring på bilen hadde du sluppet kostnaden. 

Men la oss så si at du tjener 450 000 kroner i året og ikke har inntektsforsikring. Så blir du ufør. Da taper du 150 000 kroner hvert eneste år. Og husk at når du først er blitt ufør er det for sent å kjøpe forsikring. 

Du taper altså samme sum som i bileksempelet over, men nå mister du summen hvert eneste år til du er tilbake i jobb - eller helt til du blir pensjonist hvis du blir varig ufør. 

Hvis du da blir syk som 40-åring har du tapt 4 millioner kroner innen du er 67 år gammel! Eller sagt på en annen måte - du har tapt 12 500 kroner hver eneste måned i 27 år. Hvordan hadde familiebudsjettet blitt med 12 500 kroner mindre hver eneste måned? Hvordan hadde feriene blitt? Hvilke grep hadde du blitt nødt til å ta for å spare inn 12 500 tapte kroner hver eneste måned? 

Og på toppen av dette regnestykket kommer skatten. Hvis dette regnestykket er overkommelig for deg kan du droppe uføreforsikring. Hvis ikke bør du forsikre inntekten din før det er for sent. 


Slik sikrer du inntekten din 

Det er flere ulike person- og livsforsikringer. Les mer om Frende sine ved å klikke på lenkene under. 

Rask utbetaling når du trenger det som mest

Hvis du blir kritisk syk er økonomien det siste du skal bekymre deg for. 

Hvis du blir alvorlig syk er økonomien det siste du skal måtte bekymre deg for. 

Det er dyrt å bli alvorlig syk. Vi skjønner at det er viktig å få pengene raskt hvis du rammes. 

Med forsikring for kritisk sykdom hos Frende får du pengene raskt og kan bruke dem som du selv vil. Kanskje vil du bruke dem på behandling eller tilpasninger i hjemmet. Kanskje vil du bruke noe av pengene som bidrag til at en omsorgsperson kan ta permisjon fra jobben for å hjelpe deg. Eller kanskje vil du bruke pengene på noe helt annet. Det er opp til deg hva pengene fra en såkalt førstehjelpsforsikring brukes på. 

Pengene får du 30 dager etter at diagnosen er stilt for en av de sykdommene/hendelsene som forsikringen dekker. Både sykdom og ulykker er dekket. Forutsetningen for utbetaling er at den som er forsikret er i live. 


Er du selvstendig næringsdrivende? 

Da er du ekstra utsatt ved kritisk sykdom. Hvor mye vil det koste deg hvis du blir syk og er borte fra jobb en måned? Hva med seks måneder? Hvor mye vil familien din bli rammet hvis den store kontrakten du kjemper om forsvinner og du ikke har forsikring? 

Dette er vanskelige, men veldig viktige spørsmål å ta stilling til. Kontakt oss gjerne på 55 15 36 00, så finner vi sammen svarene på de vanskelige spørsmålene.