Forsikre inntekten din

Hadde økonomien din tålt å krasje bilen hvert år, uten forsikring? 

Hvis du blir ufør er det like ille for økonomien som å totalskade bilen, uten forsikring, hvert eneste år resten av livet ditt. Har du råd til det? 

10 prosent av den norske arbeidsstyrken er arbeidsufør. Og i løpet av arbeidslivet blir hele en av tre ufør. Ikke ta sjansen på at det ikke skjer med deg. 

Mange har skadeforsikringer, men unngår person- og livsforsikringer. "Jeg er så godt dekket gjennom jobben", sier de. Men visste du at selv den beste forsikringen som finnes gjennom arbeidsgiver maksimalt gir deg 75 prosent av dagens inntekt hvis du blir ufør? 


Har du råd til dette? 

La oss si at du har en bil med bare ansvarsforsikring som er verdt 150 000 kroner. Hvis du krasjer har du tapt 150 000 kroner denne ene gangen. Hadde du hatt full kaskoforsikring på bilen hadde du sluppet kostnaden. 

Men la oss så si at du tjener 450 000 kroner i året og ikke har inntektsforsikring. Så blir du ufør. Da taper du 150 000 kroner hvert eneste år. Og husk at når du først er blitt ufør er det for sent å kjøpe forsikring. 

Du taper altså samme sum som i bileksempelet over, men nå mister du summen hvert eneste år til du er tilbake i jobb - eller helt til du blir pensjonist hvis du blir varig ufør. 

Hvis du da blir syk som 40-åring har du tapt 4 millioner kroner innen du er 67 år gammel! Eller sagt på en annen måte - du har tapt 12 500 kroner hver eneste måned i 27 år. Hvordan hadde familiebudsjettet blitt med 12 500 kroner mindre hver eneste måned? Hvordan hadde feriene blitt? Hvilke grep hadde du blitt nødt til å ta for å spare inn 12 500 tapte kroner hver eneste måned? 

Og på toppen av dette regnestykket kommer skatten. Hvis dette regnestykket er overkommelig for deg kan du droppe uføreforsikring. Hvis ikke bør du forsikre inntekten din før det er for sent. 


Slik sikrer du inntekten din 

Det er flere ulike person- og livsforsikringer. Les mer om Frende sine ved å klikke på lenkene under.