Tips og råd

Slik unngår du sykdom i ferien

Mor og barn fisker.jpg
Her er legens beste råd for hvordan du unngår å bli syk på ferie. 

I Frende samarbeider vi med legene hos Eyr gjennom reiseforsikringen vår. Eyr gir deg gratis legetime på mobilen på fritidsturer i Norge og utlandet. 

Vask hendene dine godt 

Pandemi eller ikke, god håndvask er en nøkkel for å holde seg frisk. Spesielt etter toalettbesøk og før du skal spise er det viktig å vaske hendene med vann og såpe. Hvis du ikke har dette tilgjengelig, bruk antibac. Da er du bedre rustet mot en av de vanligste årsakene til diare. 

Hvis du er skitten på hendene, forsøk å unngå å ta deg i ansiktet. Da reduserer du risikoen for smitte betraktelig. 


Ta med deg et reiseapotek

Husk å pakke med deg alle faste medisiner du bruker til ferien. Hvis du blir skilt fra bagasjen i løpet av transporten er det lurt å legge medisiner i håndbagasjen. Ta også med ekstra medisiner, så du ikke er tom hvis du skulle miste noen av dem. Og husk å fornye reseptene dine. 

Legen har også andre tips til ting du kan pakke med i reisevesken i Norge. 

  • Antibac
  • Plaster 
  • Sårrens 
  • Glukose-elektrolyttpulver kan være nyttig hvis du får diaré
  • Myggnett og myggspray


Husk reiseforsikring

Selv om du blir i Norge i sommer er det viktig med reiseforsikring. Frende sin er Norges beste og gjelder helt fra du går hjemmefra og til du er tilbake. Den hjelper deg for eksempel hvis bagasjen forsvinner eller blir forsinket. Eller hvis sykkel, fiskeutstyr eller annet sportsutstyr blir forsinket eller skadet. 

En annen sommerklassiker er knust eller frastjålet mobil. Og hvis du blir alvorlig syk og ikke kan reise på ferie i sommer likevel dekker vi selvsagt avbestillingen med ubegrenset sum. 

Her kan lese mer om hvorfor det er så viktig med reiseforsikring på norgesferie

Bruk vann som tørstedrikk

Mange koser seg med alkohol på ferie, gjerne mer enn vanlig. Sterk sol og varme i sammenheng med alkohol og uregelmessige måltider kan derfor bli en vrien kombinasjon. Det kan være gøy der og da, men husk at det er vann som er tørstedrikken. 

Ingen solkrem? Ingen soling! 

Å bli solbrent gjør skikkelig vondt, men den viktigste grunnen til at du ikke skal bli brent er faren for føflekkreft. Derfor anbefaler vi at du beskytter deg mot solen med skygge, klær og solkrem. 

Smør både barn og voksne 20 minutter før barnet skal ut i solen, i rikelige mengder. En god huskeregel er "en kropp, en håndfull". 

Velg solkremer uten hormonforstyrrende stoffer eller parfyme. Hvis du kjøper svanemerket solkrem er du sikker på at de ikke inneholder dette. Husk at solkremen må beskytte både mot UVA og UVB-stråler. 

Solkrem til barn

Hvis du har barn må du være ekstra påpasselig. 

  • Spedbarn som ikke krabber eller går bør unngå direkte sollys. Det betyr at de trenger å være i skyggen hele tiden. Huden dekkes med luftige og dekkende klær, solhatt og solbriller. Om barnet ikke er i direkte sollys trenger det heller ikke solkrem.
  • Barn som krabber eller går bør ha på luftige og dekkende klær, solhatt og solbriller. Og solkrem med høy faktor, gjerne fra 25 og opp til 50, avhengig av hvor sterk solen er og huden til barnet. 


Ta med deg legen på ferie

I Frende samarbeider vi med legene hos Eyr gjennom reiseforsikringen vår. Eyr-appen gir deg gratis legetime på mobilen i utlandet. Det eneste du trenger for å få legetime er wifi eller 4G. Legene er tilgjengelige på video i appen Eyr, hver dag, året rundt - og kan derfor gi deg hjelp akkurat der du er. 

Våre forsikringer