briefcase-business Created with Sketch. building-industry Created with Sketch. Slice 1 Artboard Created with Sketch. document-writing Created with Sketch. garanti helmet-hardhat Created with Sketch. shop-building Created with Sketch. tall-building Created with Sketch. TrumfForsikringSvart@1x Created with Sketch. Group Created with Sketch.

Søk i feltet over...

Ketil Sæthre er leder for bedriftsmarkedet i Frende Forsikring

Ikke la bedriften bli en pensjonssinke

Aktuelt

70 prosent av norske bedrifter snakker ikke med sine ansatte om pensjon. - Det er foruroligende, for en god pensjonsavtale har aldri vært viktigere i kampen om de beste folkene. 

Det sier lederen for bedriftsmarkedet hos Frende Forsikring, Ketil Sæthre. 

Frendes ferske pensjonsundersøkelse viser at to av tre ansatte ville valgt økt pensjon fremfor økt lønn. Samtidig viser tall fra konsulentselskapet Mercer at bare én av tre bedriftsledere planlegger å øke sparingen de nærmeste årene. 

- Det bør du som arbeidsgiver være klar over. Skal du være konkurransedyktig bør du fokusere på pensjon som et viktig ansattgode, sier Sæthre. Han mener du vil tape terreng i kampen om de beste medarbeiderne, om du ikke gjør det. 

Snakk med oss om pensjon

Økt sparing

Pensjon er imidlertid i ferd med å bli viktigere for bedriftsledere. Andelen bedrifter med minimum sparenivå på to prosent er redusert fra 40 til 35 prosent det siste året. Et flertall av bedriftslederne mener at pensjon er den viktigste belønningsposten i et ansettelsesforhold, etter lønn, ifølge Mercer. De har analysert svar fra 307 representanter for norske bedrifter med over 155 000 ansatte totalt.

- Det er gledelig å registrere at stadig flere bedriftsledere blir oppmerksomme på viktigheten av å ha gode pensjonsavtaler. Dette er noe av det viktigste du kan gjøre for dine ansatte, og svært smart ut fra et bedriftsøkonomisk perspektiv, sier Sæthre. 

Åtte av ti ansatte sier nemlig at de ville prestert bedre på jobb, opplevd mindre økonomisk utrygghet og vært mer lojale til virksomheten om arbeidsgiver hadde hatt bedre ansattgoder.

- Du øker med andre ord ikke bare produktiviteten, du blir også mer attraktiv som arbeidsgiver, sier Sæthre. 

Slik sparer du til egen pensjon

Økt bevissthet og større forventning blant de ansatte  

Frendes pensjonsundersøkelse viser også at nærmere halvparten av de ansatte er interessert i å «spleise på regningen» med arbeidsgiveren, gjennom eksempelvis egenandel. 

Dette viser at de ansatte har en helt annen bevissthet rundt pensjon enn for bare få år siden. Og at de er villig til å bidra selv. Det er derfor gledelig at flere bedrifter planlegger økte sparesatser. Men det er fortsatt et gap mellom de ansattes forventinger og bedriftenes sparenivå, sier Sæthre. 

Vil du vite mer om hvilke sparenivå som er vanlig i din bransje? Eller få mer informasjon om pensjonsalternativ for din bedrift? Kontakt oss i dag!

Våre bedriftsløsninger