Aktuelt

Ikke la bedriften bli en pensjonssinke

Ketil Sæthre er leder for bedriftsmarkedet i Frende Forsikring

70 prosent av norske bedrifter snakker ikke med sine ansatte om pensjon. - Det er foruroligende, for en god pensjonsavtale har aldri vært viktigere for å tiltrekke seg de beste. 

Det sier lederen for bedriftsmarkedet hos Frende, Ketil Sæthre. Vår egen pensjonsundersøkelse viser at to av tre ansatte ville valgt økt pensjon fremfor økt lønn

- Det bør du som arbeidsgiver være klar over. Skal du være konkurransedyktig bør du fokusere på pensjon som et viktig ansattgode, sier Sæthre. Han mener du vil tape terreng i kampen om de beste medarbeiderne, om du ikke gjør det. 

- Vi ser imidlertid at stadig flere bedriftsledere blir oppmerksomme på viktigheten av å ha gode pensjonsavtaler. Det er noe av det viktigste du kan gjøre for dine ansatte, og svært smart ut fra et bedriftsøkonomisk perspektiv, sier Sæthre. 

Åtte av ti ansatte sier nemlig at de ville prestert bedre på jobb, opplevd mindre økonomisk utrygghet og vært mer lojale til virksomheten om arbeidsgiver hadde hatt bedre ansattgoder.

- Du øker med andre ord ikke bare produktiviteten, du blir også mer attraktiv som arbeidsgiver, sier Sæthre. 

Økt bevissthet og større forventning

Frendes pensjonsundersøkelse viser også at nærmere halvparten av de ansatte er interessert i å «spleise på regningen» med arbeidsgiveren, gjennom eksempelvis egenandel. 

- Dette viser at de ansatte har en helt annen bevissthet rundt pensjon enn for bare få år siden. Og at de er villig til å bidra selv. Det er derfor gledelig at flere bedrifter planlegger økte sparesatser. Men det er fortsatt et gap mellom de ansattes forventinger og bedriftenes sparenivå, sier Sæthre. 

Vil du vite mer om hvilke sparenivå som er vanlig i din bransje? Eller få mer informasjon om pensjonsalternativ for din bedrift? 

Våre bedriftsløsninger