Aktuelt

Hvem betaler for skader på hytta under koronaforbudet?

Nedsnødd hytte

Som hytteeier har du nok fått med deg hytteforbudet. Men hva skjer hvis hytta tar skade akkurat nå? 
Vi skjønner godt at mange lurer på om forsikringen dekker alle hytteskader som kan oppstå i tider med hytteforbud. Først og fremst er det viktig at du vet at vilkårene i hytteforsikringen fortsatt gjelder. Det betyr at du må gjøre alt du kan (og har lov til) for å passe på hytta di, også i forbudstid.

Her er noen eksempler på typiske skader som kan skje nå, og hva du har lov til å gjøre for å forhindre skade. 


Måking av taket

De fleste hytteforsikringene i Norge har dekning for såkalt snøpress, altså at hytta tar skade av tung snø på taket. Men du som hytteeier har et ansvar for å se til hytta og måke taket når det trengs. 

Hvis du ikke måker taket selv for å lette trykket på hytta er det ikke gitt at forsikringen tar hele regningen hvis noe skjer. 

Frosne rør 

Et annet eksempel på en typisk vinterskade er frostskader. Hvis hytta di ikke har nok varme på og rørene fryser kan det føre til store og kostbare vannskader. Også her har du et ansvar for å se etter tilstanden på rørene og sørge for at det er nok varme på i hytta. 

Tyveri 

Hvis noen bryter seg inn, stjeler eller gjør hærverk på hytta di er dette dekket på forsikringen. Som hytteeier anbefaler vi at du allierer deg med nabolagsgrupper eller andre i hyttelaget som skal innom for å se at alt er bra på eiendommen din.  


Dette har du lov til selv i krisetid 

Myndighetene har bestemt at du ikke kan overnatte på hytta hvis den ligger utenfor hjemkommunen din akkurat nå. Men du kan reise til hytta, gjøre strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn og reise ned igjen så fort du er ferdig. 

Det betyr at det er mulig å få måkt taket, satt på mer varme og sett til hvordan det går med feriestedet ditt nå. 

Likevel er det mange som ikke kan reise likevel grunnet isolasjon eller sykdom. Da må du be om hjelp: 

  • Hvis du er del av et hyttefelt, har feltet hytteservice som kan bistå? 
  • Hvis du kjenner noen som bor i området, kan du høre om de kan se til hytta di? 
  • Har hytteområdet ditt en Facebook-gruppe der du kan be om hjelp? 


Endringer kan komme fort 

Til slutt vil vi minne deg om at endringer fra myndighetene kan komme fort. Følg derfor aktivt med framover så du vet hvilke regler som gjelder. 

Våre forsikringer