Jobb i Vestlandets største finanshus

Frende Forsikring har sitt hovedkontor i Jonsvollsgaten 2 i Bergen sentrum.
Frende Forsikring har sitt hovedkontor i Jonsvollsbygget, midt i Bergen sentrum. Vestlandets største finanshus sto ferdig i desember 2015.

Praktbygget har 900 kontorarbeidsplasser og bygget fordeler seg over totalt ti etasjer. Det er mer enn 300 Frende-ansatte i bygget. Det har et bruttoareal på over 20 000 kvadratmeter og 250 000 arbeidstimer ble lagt ned i reisingen av finanshuset.

Disse selskapene har sitt daglige virke i Jonsvollsbygget: 

  • Frende Forsikring
  • Sparebanken Vest
  • Kyte Næringsmegling
  • Brage Finans
  • Eiendomsmegler Vest
  • Norne Securities
  • Sparebanken Vest Boligkreditt
  • Verd Boligkreditt
Med sin flotte fasade pryder bygget et sentrumsområde med små trehus på den ene siden og større bebyggelse på den andre. 

Byggfasaden består av to lag. Et indre lag dekket med komposittmateriale med trefinér. Dette skal representere treverket fra den tradisjonelle bergensbebyggelsen. Det ytre laget er et skall av glass som reflekterer og endrer seg med ulikt vær og ulike årstider.

Atrium i JonsvollInnendørs er bygget minst like flott. Atriet, byggets indre kjerne, strekker seg over seks etasjer og er åpent, lyst og imponerende. Arkitektgruppen Cubus står bak bygget og sier den indre kjernen er inspirert av ringer-i-vann-prinsippet. Det betyr at man i midten har mest lyd og liv. Jo lenger borte man er fra kjernen, jo stillere er det.

Rundt om i hver etasje er det også plassert historiske gjenstander som forteller en historie. Her finner du gamle gullmynter, sparebøsser, en gammel bankbok fra 1851 og mye mer. 

Under jorden finnes en liten bilparkering og stor innendørs sykkelparkering. I første etasje er personalrestauranten, garderober, hvilerom og et stort auditorium. Personalrestauranten serverer frokostpakker, lunsj og middagsavtaler for ansatte. Hver dag består lunsjen av tre ulike varmretter, salatbar og diverse brødmat. 

Våre forsikringer