TrumfForsikringSvart@1x Created with Sketch. briefcase-business Created with Sketch. building-industry Created with Sketch. Slice 1 Artboard Created with Sketch. document-writing Created with Sketch. garanti helmet-hardhat Created with Sketch. shop-building Created with Sketch. tall-building Created with Sketch. Group Created with Sketch.

Søk i feltet over...

Ambulanse henter pasient på reise

Halvparten av reiseskadene våre er sykdom

Aktuelt

I fjor ble det meldt inn rundt 350 000 reiseskader til norske forsikringsselskap. Det kostet to milliarder kroner, og nesten halvparten var knyttet til sykdom. Vær forsiktig i sommer! 

Tallene kommer fra Finans Norge. 

- Det er ganske store tall og viser at ting skjer plutselig og uventet. Ingen vet når de kan bli syke eller utsatt for ulykker i fremmede strøk, sier skadesjef på reise, Petter Lassen. 

2018 så Frende flere skader knyttet til sykdom eller ulykke på reise som kom på over 500 000 kroner. Et opphold på sykehus i utlandet kan bli ekstremt dyrt uten forsikring. Det samme kan transporten hjem. 

Ikke reis uten Norges beste reiseforsikring

Dette skjer oftest

- De hyppigste diagnosene er magesjau, ørebetennelse, hudproblemer og halsbetennelse. Flyturen, temperaturforskjeller, mindre søvn og annen bakterieflora er faktorer som kan påvirke helsetilstanden, sier Gry Monica Hellevik hos alarmsentralen Falck Global Assistance. 

Slik holder du deg frisk i sommer

Kvaliteten på sykehus i utlandet kan variere mye fra land til land, og sykehusoppholdet er utfordrende for mange. Helsevesenet i utlandet fungerer gjerne på en annen måte, språket er annerledes og det samme er kulturen. Det kan forverre situasjonen ytterligere. Ikke tenk at "det skjer ikke meg". 

Dette bruker nordmenn reiseforsikringen til

 1. Sykdom
 2. Forsvunnet bagasje
 3. Skade
 4. Noe ble ødelagt
 5. Annet
 6. Forsinkelse
 7. Avbestilling

Halvparten får bruk for reiseforsikringen

Halvparten av norske reisende har fått bruk for reiseforsikringen sin. Det er flere menn enn kvinner som har fått bruk for den, viser en fersk undersøkelse fra Frende.

- Nå går vi inn i høysesongen for reiser og skademeldinger til oss. Mange reiser samtidig, det blir køer og forsinkelser, sier Petter Lassen i Frende. 

Skadetoppen er i juli og starten av august. 

Dette får du med Frende reiseforsikring

 • Dekning hele året
 • Dekning over hele verden
 • Ubegrenset sum for tapt bagasje 
 • Ubegrenset sum for avbestilling 
 • Ubegrenset sum for medisinsk behandling
 • Ingen egenandel
 • Og mye mer

Prøv Frende reiseforsikring

Våre forsikringer