TrumfForsikringSvart@1x Created with Sketch. briefcase-business Created with Sketch. building-industry Created with Sketch. Slice 1 Artboard Created with Sketch. document-writing Created with Sketch. garanti helmet-hardhat Created with Sketch. shop-building Created with Sketch. tall-building Created with Sketch. Group Created with Sketch.

Søk i feltet over...

Gutt med flyttelass

Sett innboforsikring øverst på listen

Aktuelt

Skal du flytte for deg selv i høst? Dette er forsikringen du ikke må glemme.

Nytt sted og nye eventyr. Nye venner og store forventninger. Det er tusen ting du vil bruke penger på. Nye møbler, ny datamaskin, båndbredde til alt som skal streames, snappes og lastes ned. Pengene renner ut. 

Vi i Frende skjønner at innboforsikring kanskje ikke står øverst på listen. Først må du jo få ordnet med et sted å bo. Leie, kjøpe, kollektiv? Dessuten er du jo en forsiktig person, ikke sant? Mange tenker akkurat sånn, men likevel ble det meldt mer enn 334.000 skader på private innboforsikringer i Norge bare i fjor. Summen forsikringsbransjen betalte ut var på 7,4 milliarder kroner. Aldri før har utbetalingene vært større, viser tall fra Finans Norge. 

Kjøp innboforsikring i dag

Hvilke skader melder unge om? 

Forsikring av innboet er viktig enten du er ung eller gammel, om du eier eller leier, om du bor alene eller i kollektiv. Innbo er alt i boligen din som ikke er fastmontert. Altså klær, elektronikk, sykler, frittstående møbler og liknende. Hvis du leier er det viktig å vite at huseieren kun forsikrer selve boligen, ikke tingene dine. 

Innboforsikring hjelper deg ved alt fra tyveri av småting fra boden til store utgifter etter oversvømmelse og brann. Det er brann som koster mest når det skjer, men for ungdom er det tyveri som er det hyppigste årsaken til å bruke forsikringen. For Frende-kunder under 30 år med standard innboforsikring er hele 50 prosent av skadene knyttet til tyveri. 20 prosent av tyveriene er sykkeltyveri

Hvilke forsikringer trenger du som student?

Forsikre deg mot skikkelig uflaks 

Men visste du at en standard innboforsikring ikke dekker uhell som at du mister mobilen, at TV-en går i gulvet, at vannglasset velter over PC-en eller at det gamle speilet fra farmor går i tusen knas? For å dekke slikt trenger du en innboforsikring utvidet med uhellsdekning

En god uhellsdekning hjelper deg med det som skjer i og utenfor huset ditt, samt ved flytting. Frendetall viser at hele 75 prosent av alle innboskader går på uhellsdekning. Og at 1 av 6 under 30 år med uhellsdekning vil melde skade i 2017. 

Brann og vann koster mest 

At uhellsdekningen er den folk flest får bruk for viser seg også i de samlede tallene for hele forsikringsbransjen. Hele 42 prosent av alle skadene er uhell, men bare 11 prosent av utbetalingene går til uhellskader. 

De dyreste skadene er vann- og brannskader. Disse står for 24 prosent av antallet skader, men over 70 prosent av utbetalingene, viser tall fra Finans Norge. 

Frende sin innboforsikring hjelper deg også ved ID-tyveri eller ved nettmisbruk

Frende sin innboforsikring inkluderer ID-tyveri

Hvor stor forsikringssum trenger du? 

Det er du selv som bestemmer forsikringssummen, og det er ofte vanskelig å vite hvor mye du trenger. Sannsynligheten for at du eier mer enn du tror er stor. Bare begynn å legge sammen det du ser rundt deg fra sofakroken. TV, PC, mobil, laptop, bøker, sofaen, bordet, teppet, pyntegjenstander. Så kan du legge til alt du har i skapene på kjøkkenet ditt og i boden. Og da har vi ikke engang begynt på alle klærne på soverommet og yttertøyet i gangen. 

Finans Norge har en innbokalkulator på sine nettsider hvor du enkelt kan få et overslag på hvor store verdier du har. 

Ikke alle unge trenger innboforsikring 

Hvis du er registrert student og har folkeregistrert adresse hos foreldrene dine er du ofte dekket av dine foreldres innboforsikring. Men ikke bare tro at du er dekket, be dem sjekke opp i det for deg! Det er først når du har flyttet for godt, eller meldt flytting i Folkeregisteret, at du må ha egen innboforsikring. 

Ikke gamble med verdiene dine – det kan fort bli en dyrekjøpt erfaring. God studiestart!

Våre forsikringer