Aktuelt

Sett innboforsikring øverst på listen

Studenter flytter inn - innboforsikring.jpg

Skal du flytte for deg selv i høst? Dette er forsikringen du ikke må glemme.
Nytt sted og nye eventyr. Nye venner og store forventninger. Det er tusen ting du vil bruke penger på. Nye møbler, ny datamaskin, båndbredde til alt som skal streames, snappes og lastes ned. Pengene renner ut. 

Vi i Frende skjønner at innboforsikring kanskje ikke står øverst på listen. Først må du jo få ordnet med et sted å bo. Leie, kjøpe, kollektiv? Dessuten er du jo en forsiktig person, ikke sant? Mange tenker akkurat sånn, men likevel ble det meldt 430 000 skader på private innboforsikringer i Norge bare i fjor. Summen forsikringsbransjen betalte ut var i underkant av 9 milliarder kroner i 2019. 

Hvilke skader melder unge om? 

Forsikring av innboet er viktig enten du er ung eller gammel, om du eier eller leier, om du bor alene eller i kollektiv. Innbo er alt i boligen din som ikke er fastmontert. Altså klær, elektronikk, sykler, frittstående møbler og liknende. Hvis du leier er det viktig å vite at huseieren kun forsikrer selve boligen, ikke tingene dine. 

Innboforsikring hjelper deg ved alt fra tyveri av småting fra boden til store utgifter etter oversvømmelse og brann. Det er brann som koster mest når det skjer, men for ungdom er det tyveri som er det hyppigste årsaken til å bruke forsikringen. For Frende-kunder under 30 år med standard innboforsikring er hele 50 prosent av skadene knyttet til tyveri. 20 prosent av tyveriene er sykkeltyveri

Forsikre deg mot skikkelig uflaks 

Men visste du at en standard innboforsikring ikke dekker uhell som at du mister mobilen, at TV-en går i gulvet, at vannglasset velter over PC-en eller at det gamle speilet fra farmor går i tusen knas? For å dekke slikt trenger du en innboforsikring utvidet med uhellsdekning

En god uhellsdekning hjelper deg med det som skjer i og utenfor huset ditt, samt ved flytting. 


Brann og vann koster mest 

De dyreste skadene er vann- og brannskader. Disse stod for 22,8 prosent av antallet skader, men nesten 70 prosent av utbetalingene i 2019, viser tall fra Finans Norge. Du ønsker ikke å møte slike skader uten en skikkelig innboforsikring som kan hjelpe deg. 

Frende sin innboforsikring hjelper deg også ved ID-tyveri eller ved nettmisbruk. Da slipper du å stå alene hvis bilder eller videoer av deg kommer på avveie, eller du opplever at noen stjeler identiteten din og bestiller dyre varer i ditt navn. 

Hvor stor forsikringssum trenger du? 

Det er du selv som bestemmer forsikringssummen, og det er ofte vanskelig å vite hvor mye du trenger. Sannsynligheten for at du eier mer enn du tror er stor. Bare begynn å legge sammen det du ser rundt deg fra sofakroken. TV, PC, mobil, laptop, bøker, sofaen, bordet, teppet, pyntegjenstander. Så kan du legge til alt du har i skapene på kjøkkenet ditt og i boden. Og da har vi ikke engang begynt på alle klærne på soverommet og yttertøyet i gangen. 

Finans Norge har en innbokalkulator på sine nettsider hvor du enkelt kan få et overslag på hvor store verdier du har. 


Ikke alle unge trenger innboforsikring 

Hvis du er registrert student og har folkeregistrert adresse hos foreldrene dine er du ofte dekket av dine foreldres innboforsikring. Men ikke bare tro at du er dekket, be dem sjekke opp i det for deg! 

Ikke gamble med verdiene dine – det kan fort bli en dyrekjøpt erfaring. God studiestart!

Våre forsikringer