Aktuelt

Så mange tror de har kjørt med promille

Mann bak rattet i bil
Å kjøre bil dagen derpå kan alltid være en risiko, så er du i tvil skal du la bilen stå. Alltid. 

1 av 4 menn sier i en ny undersøkelse at de har kjørt bil uten å vite om de var edru og 7 av 10 trafikkdrepte i fjor var menn. Vi vet at mange nyter litt ekstra alkohol i ferien, men da må du skaffe skyss. Alkohol og bilkjøring hører aldri sammen.

Menn tar sjanser i trafikken

Alder på de som har kjørt med promille

  • 18-29 år: 26 prosent
  • 30-39 år: 28 prosent
  • 40-49 år: 16 prosent
  • 50-59 år: 21 prosent
  • 60+: 9 prosent 

I en undersøkelse Norstat har utført for oss i Frende sier 26 prosent av menn sier de har kjørt uten å være sikker på at de var edru, mens det «bare» er 1 av 10 kvinner som sier det samme. Politiet ser en generell overvekt av menn når det gjelder overtredelser i trafikken. Særlig for grove fartsovertredelser, der er nesten 90 prosent menn. 


Mange skal på bilferie i sommer

Sommermånedene er høytid for å kjøre for fort og i ruspåvirket tilstand. Nesten halvparten av ulykkene med hardt skadde og drepte i trafikken skjer i sommermånedene juni, juli og august. 

Undersøkelsen vår viser at en av fem skal på bilferie i sommer. Hvis du kjører uten å være helt edru eller helt våken etter festen kvelden før kan det bli livsfarlig for deg og de du er mest glad i. 

Så selv om de utenlandske turistene stort sett uteblir i sommer er det langt flere nordmenn på veiene. Det merker vi også gjennom en klar økning i salget av bil-, bobil og campingvognforsikring. 

Våre forsikringer