Aktuelt

Dette irriterer oss mest i trafikken

Ung person kjører bil og sjekker mobilen

Seks av ti innrømmer at de blir hissige i trafikken. Her er lista over det som fyrer oss aller mest opp med andre bilførere. 

En ny undersøkelse Frende har utført sammen med Norstast viser at 1 av 5 planlegger bilferie i sommer. Det krever mer bevissthet fra sjåførene og tydelige signaler for å unngå uhell. 

Irritasjonstoppen

 1. At blinklys ikke brukes riktig
 2. At bilister driver med andre ting mens de kjører
 3. At folk ikke følger fartsgrensen
 4. At vikeplikten brytes
 5. Feil kjøring i rundkjøringer
 6. Manglende fletting i kø

Det som irriterer bilførere mest er folk som ikke bruker blinklys riktig. Irriterende er det, men husk at det også potensielt er veldig farlig. Det finnes flere eksempler på dødsulykker på grunn av førere som ikke brukte blinklys. 


Mobil + bil = fare 

Videre på listen irriterer det nordmenn at andre bilister driver med andre ting mens de kjører, som å bruker mobiltelefonen mens de er i farten . Du har kun lov å bruke mobilen når bilen er i bevegelse hvis du har håndfriutstyr og en fastmontert mobiltelefon. Uansett anbefaler vi ikke at du snakker i telefonen når kjøreforholdene er vanskelige eller trafikken er uoversiktlig. 

Og selvsagt skal du aldri skrive eller lese meldinger mens du kjører. Hvis du må gjøre noe, kjør inntil siden og stopp helt opp. 

Uoppmerksomhet generelt fører også med seg andre farlige feil bak rattet. Hvis du ikke følger skikkelig med kan du fort bryte fartsgrensen, eller vikeplikten, som er de neste punktene på irritasjonslista. 

Mange nye bobiler på veiene

Frendeundersøkelsen avdekker altså at mange vil på bilferie i sommer, og vi har hatt økt etterspørsel etter bobilforsikring den siste tiden. Med mange nye bilferierende på veien er det viktig å stresse ned for å sikre at alle kommer trygt fram i sommer. 

Mange som ikke er vante med flere uker bak rattet gjør dette for første gang. Og mange har ikke veldig lang erfaring med bobil, spesielt ikke på smale og kronglete veier. Derfor er det viktig å være ekstra oppmerksomme og tålmodige med hverandre på veiene i år. 

Tips for mindre irritasjon bak rattet

 • Planlegg turen og etappene 
 • Gjør alle i bilen klar over hvor lang dagens etappe er
 • Godta trafikksituasjonen og ikke stress hvis du møter kø 
 • Få nok søvn 
 • Husk å spise 

Våre forsikringer