Aktuelt

Her skader barna seg oftest

DSC04445

Skolen troner skadetoppen i følge Frende sin egen undersøkelse utført av Norstat. Det er ikke så rart at denne tar førsteplassen. Barn tilbringer mye tid her og leker sammen med andre. Da kan det fort skje uhell og ulykker.

Her skader barna seg

  1. Skolen  
  2. Trampoline  
  3. Sykkel  
  4. Trening  
  5. Sparkesykkel  
  6. Bil
(Kilde: Frendeundersøkelsen utført av Norstat) 

Økt trafikk om våren 

Mange barn opplever brudd og småskader om våren. Vi i Frende merker økt pågang av denne typen ulykker hvert år når det blir mildere i været.


Mange slår seg på trampolinen 

På andreplass rapporterer foreldre om skader på trampoliner.

Det er viktig å huske på at du som er forelder har et klart og stort ansvar når du setter opp en trampoline. Husk også at du kan bli erstatningsansvarlig hvis andres barn blir skadet på trampolinen. Heldigvis ser vi også at antall skader har gått ned etter at sikkerhetsnett ble påbudt. 

Det kan være lurt å vite at når du er hjemme er det egne forsikringer som gjelder. Mange foreldre tenker ikke over dette, siden norske barn er forsikret så lenge de er på skolen, SFO eller i barnehagen. Derfor er det ekstra smart å ha barneforsikring som dekker ungene for uhell som kan skje på fritiden og i huset. Barneforsikringen til Frende inkluderer gratis lege på mobilen gjennom Eyr for barnet og resten av familien. Da er det raskt og enkelt å få hjelp hvis et uhell eller skade skjer. 

Husk hjelm! 

Inne på topp fem finner vi også sykkel- og sparkesykkelulykker.

Vi håper både barn og voksne husker hjelmen, hver gang. Enten det er sykkel, sparkesykkel, løpehjul, skate- eller hoverboard. Husk at aldersgrensen for å bruke el-sparkesykkel i Norge er 12 år, og at det er påbudt for alle under 15 år og bruke hjelm.

Mange ulykker kan unngås 

Ulykker er den viktigste dødsårsaken blant den yngre delen av befolkningen. I befolkningen er ungdom blant de som skader seg oftest, viser tall fra FHI. Små barn fra 0-4 år er utsatt for brann-, etse- og hodeskader, mens ungdom ofte får overflate-, forstuings- og bruddskader. 


Slik kan du gjøre hjemmet sikrere for barn

  • Sikring av trapper
  • Sklisikring
  • Sikring av rekkverk
  • Sikring av komfyr 

Våre forsikringer