Tips og råd

Disse forsikringene trenger du ikke

Knust mobiltelefon.jpg
Takket du ja til egen forsikring da du kjøpte ny mobil, TV eller stereoanlegg? Med innboforsikring hos oss er det bortkastede penger. 

Med en innboforsikring med uhellsdekning er du dekket hvis TV-en går i gulvet, hvis stereoanlegget streiker eller andre uhell skjer. Da er det unødvendig å kjøpe dyre tilleggsforsikringer for enkeltgjenstander i tillegg. Forsikringen vår dekker alle gjenstander og omfatter plutselige og uforutsette skader. 

Uhellsdekningen i Frende dekker alle typer uhell. Hvis uhellet ikke skjer hjemme er dekningen begrenset til 20 000 kroner. Hvis uhellet skjer hjemme, slik det ofte vil være med denne typen varer, er det ingen sumbegrensning i forsikringen. 

Dette dekker innbo med uhellsdekning

  • Uhell med innbo og løsøre uten sumbegrensning 
  • Uhell med ting hvor som helst i verden inntil 20 000 kroner 
  • Uhell som skjer når du flytter selv inntil 100 000 kroner 

Forbrukerrådet er enig

Rådene støttes av Forbrukerrådet, som mener ekstraforsikringer på denne typen produkter er dyre og unødvendige. 

- Forbrukerrådet mener disse forsikringene i de aller fleste tilfeller er unødvendige, sier Pia Cecilie Høst, leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet, til Dagbladet. 

Dessverre er det mange som ikke har satt seg godt nok inn i hva en innboforsikring dekker for dem allerede. 


Unngå dobbel dekning

Forbrukerrådet påpeker at manglende kunnskap gjør det enkelt for aktører å selge slike avtaler. En mobilforsikring sett opp mot prisen du kanskje nettopp har betalt for en ny iPhone gjør at forsikringen kan virke rimelig, men Forbrukerrådet synes den er relativt dyr. 

- Og vi har også sett eksempler på at dekningen forsikringen selges inn med ikke er så god som den kan fremstå som, sier Høst til Dagbladet. 

Elektrokjeden Power sier til Finansavisen at om lag ti prosent av deres telefonkunder kjøper en slik forsikring. Hos Elkjøp er hvitevarer kategorien det selges flest trygghetsavtaler til. 

Vi i Frende råder derfor alle til å lese gjennom vilkårene for forsikringen de har så de ikke har doble dekninger. 

Våre forsikringer