briefcase-business Created with Sketch. building-industry Created with Sketch. Slice 1 Artboard Created with Sketch. document-writing Created with Sketch. garanti helmet-hardhat Created with Sketch. shop-building Created with Sketch. tall-building Created with Sketch. TrumfForsikringSvart@1x Created with Sketch. Group Created with Sketch.

Søk i feltet over...

Brann i tørketrommel

Beboerne var heldigvis hjemme og våkne

Tips og råd

Da det brøt ut brann i denne tørketrommelen, var familien hjemme. De fikk reddet seg ut, og varslet brannvesenet.

Det avverget større skader på huset.

Er utstyret i orden?

Plasser røykvarsler nær tørketrommelen, og ha slukkeutstyr i nærheten

Mer enn 70 tørketrommel-branner er registrert de siste tre årene, viser tall fra brannvesenet.

Vi i Frende anbefaler at du ikke bruker tørketrommel, vaskemaskin eller oppvaskmaskin om nettene eller når du ikke er hjemme.

Uansett hva slags tørketrommel du har, er det viktig å sjekke lo-filteret etter hver runde. Få vekk alt loet, og sett filteret på plass igjen. Lo tar ikke nødvendigvis fyr, men det kan begynne å gløde, noe som kan føre til brann.

Slik så badet ut etter brannenVarmeutviklingen i tørketromler utgjør en risiko i seg selv, I tillegg kan overbelastning utgjøre en risiko.

Har du for mye klær i maskinen vil motoren jobbe tungt og risikoen for kortslutning øker, så ikke fyll maskinen for full.

Vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner er utstyr som trekker mye effekt, og dermed har høyere brannrisiko.

Støv og varme og slurv med vedlikehold er en farlig kombinasjon. Likevel viser tall fra en spørreundersøkelse vi har utført, at 47 prosent av småbarnsfamilier bruker tørketrommel og vasker klær om natten. Noen av og til, andre regelmessig. 

Brannekspertene våre mener du bør unngå det om du kan. Hvis du er hjemme og våken kan du hindre at branntilløp får utvikle seg til en større brann. Du har også større mulighet til å redde deg ut, og varsle brannvesenet.

Har du forsikret huset ditt godt nok?

Våre forsikringer