TrumfForsikringSvart@1x Created with Sketch. briefcase-business Created with Sketch. building-industry Created with Sketch. Slice 1 Artboard Created with Sketch. document-writing Created with Sketch. garanti helmet-hardhat Created with Sketch. shop-building Created with Sketch. tall-building Created with Sketch. Group Created with Sketch.

Søk i feltet over...

Åpen båt med ratt

Ingen båttur uten forberedelser

Tips og råd

For mange er fellesferie synonymt med båtferie. Det gir store utslag på skadestatistikken.

Når båtsommeren er fantastisk drar mange på lengre turer i mer ukjente farvann. Da er forberedelsene ekstra viktige. 

Har du hatt service på motoren? Skiftet utslitte deler, diverse filter og slangeklemmer? Ta en sjekk av tilstanden på slangene og skroggjennomføringer om bord, og ha med deg nødvendig verktøy. 

Sjekk også at du har nok drivstoff til turen og planlegg hvor du vil fylle.

Og husk båtforsikring

I 2018 økte antall båtskader med 24 prosent, og fellesferien ligger rundt 50 prosent høyere enn normalen for året. Totalt utbetalte forsikringsbransjen over 540 millioner kroner etter skader på fritidsbåt i fjor. Det er en økning på 22 prosent i antall og 19 prosent i erstatning de siste to årene, viser tall fra Finans Norge.

Det er mye skrogskader og motorskader som er dominerende. Skademeldingene til oss i Frende viser at folk går på grunn eller kjører på flytende gjenstander. På båter mellom 15 og 25 fot, eller "hyttebåter" som de ofte blir kalt, er det stort sett snakk om skader på propeller og undervannshus.

Slik sikrer du båten din

Statens Kartverk anslår at det kan være 35 000 uoppdagede grunner i norske farvann. Skjær som er dårlig merket, eller ikke merket i det hele tatt, er spesielt farlige. I trangere farvann, der uhell og grunnstøtinger gjerne skjer holder det ikke med kartplotteren. Her bør du også kunne bruke papirkart.

Ha i bakhodet hvem du skal ringe til ved problemer eller nødsituasjoner på båttur. 

Telefonnummeret 02016 ett du bør huske. Det er Redningsselskapets servicenummer hvor du treffer kompetente servicefolk med operativ erfaring, som kan hjelpe med små og store problemer i forbindelse med båtturen - før du trenger hjelp fra en av de 50 redningsskøytene. 

Hvis uhellet virkelig er ute eller det står om liv, ringer du politiet på 112, til lands eller til vanns.

Syv personer druknet fra fritidsbåt første halvår i år, ifølge tall fra Redningsselskapet. 

Vær forsikret på sjøen i sommer

Våre forsikringer