Grønne boliglån gir grønn forsikringsrabatt

DSC04483_komp_croppet2.jpg
Har du et grønt boliglån hos en av eierbankene våre? Da kan du få grønn forsikringsrabatt på husforsikringen du kjøper hos Frende.

Den grønne rabatten er på 10 % og du får den hvis du får grønt boliglån og kjøper boligforsikring i Frende. 

Som oftest er hovedkriteriene for å få grønt boliglån at boligen din har energiklasse A eller B. Det er gjerne nyere hus som har dette, eller gamle hus som er kraftig oppgradert og dermed har nådd en av de øverste energiklassene.

Bærekraft og grønn forsikring 

Det mest bærekraftige er at en skade ikke skjer, og vi ser at mange energivennlige hus har kvaliteter som statistisk gir mindre sannsynlighet for skade.

Hus som oppfyller energikravene har oftere noen typiske kvaliteter som er skadeforebyggende i seg selv. Eksempler på slike er komfyrvakt, lekkasjestopper og overspenningsvern.

Mens vi jobber med flere tiltak som du skal få høre om snart kan du lese mer om bærekraftsarbeidet til Frende her

Klimalån gir også forsikringsrabatt

Flere av eierbankene våre gir lån til energibesparende tiltak. Disse kalles gjerne klimalån eller lån til energibesparende tiltak. Hvis du har et slikt lån hos en eierbank får du også 10 prosent rabatt på husforsikringen din hos oss. Eksempler på slike tiltak er varmepumpe, solcelleanlegg, skifte av glass, etterisolering og vannbåren varme. 

Våre forsikringer