Slik sikrer du hunden på biltur

Hund som er forsikret i Frende titter ut av bur i bil

Det første vi mennesker gjør i en bil er å feste sikkerhetsbeltet. Husk å sikre hunden også – for begges sikkerhet. 

I en bilulykke kan en løs hund være livsfarlig. Kommer den flygende gjennom luften kan den gjøre stor skade på både mennesker og seg selv. 

Visste du for eksempel at en hund på 30 kilo veier like mye som en flodhest (1750 kilo) hvis du krasjer i 50 kilometer i timen? Og smeller det i 70 kilometer er vekten 2250 kilo, eller tilsvarende et neshorn. Dette viser beregninger fra NAF.

Hundeforsikringen i Frende har en egen sikkerhetsforskrift om at hunder skal sikres under transport. Dette kan gjøres for eksempel med fastspent bur eller med spesielle seler for hund som kan kombineres med beltene i bilen. 

Det sikreste er å plassere hunden i et bur montert i bagasjerommet opp mot setene foran. Et mindre dyr kan også plasseres i et mindre bur bak et av forsetene. 


Urolig hund kan være farlig i bil 

Husk også at varme, irritasjon og for lite væske kan gjøre den firbeinte urolig på reisen. Et urolig kjæledyr kan skape trafikkfarlige situasjoner og ta din oppmerksomhet bort fra veien, selv om den er aldri så forsvarlig sikret. 


Andre tips og råd når hunden skal på tur 

  • Du kan skaffe reisesyketabletter spesielt for dyr 
  • Det finnes beroligende midler på spray som reduserer stressnivået til en hund
  • Bruk viften i varmeanlegget til å sirkulere mye frisk luft inn i kupéen 
  • Ikke forlat hunden alene i bilen – det blir fort veldig varmt 
  • Skal du reise utenlands? Husk at land du besøker kan ha andre regler enn Norge om for eksempel vaksinasjoner, EU-pass og liknende. 
Synes du det blir for krevende å ha med hunden på tur eller at det ikke blir en god opplevelse for dyret, kan det beste rådet fort være å plassere den firbeinte hos venner, familie eller et dyrepensjonat.

Våre forsikringer