Tips og råd

Slik unngår du leiebilfella i utlandet

bil_dario-morandotti-tOwjuGy2OcQ-unsplash.jpg

Ta bilder av leiebilen før du kjører noe sted. Det er vårt beste råd for å unngå å bli lurt når du leier bil i ferien. 

Skal du leie bil i utlandet må du nesten ha med lupe. Det som står med liten skrift er ofte det som avgjør hvor stor sluttsummen blir. Hos store og kjente leiebilselskaper er sannsynligheten mindre for å bli lurt. Du får gjerne en standard kontrakt og grei rådgiving. Vi anbefaler likevel at du er grundig, både når du går igjennom avtalen og når du ser over bilen. 

Vær forberedt, ikke stress

Bilforsikringen du har hjemme dekker ikke skader på leiebil. Husk å se over kontrakten og sjekk at forsikring er i orden. 

Les gjerne litt om forsikringsdekningene de tilbyr på forhånd, og tenk igjennom hva du trenger. Ikke la deg lokke til dyre ordninger over skranken, selv om du er stresset og det ofte er lang kø når du skal hente ut bilen. Når du signerer leiebilavtalen, inkluderer denne vanligvis ansvar og kaskoforsikring. Det du da må ta stilling til er om du vil kjøpe en forsikring gjennom leiebilselskapet som gjør at du slipper å betale egenandel hvis noe skjer. Har du Norges beste reiseforsikring, kan egenandelen være dekket om du får skade på leiebilen.  

Spør også hva du skal gjøre om uhellet er ute, eller om du får motorstopp. Hvem skal du ringe for å få hjelp? 

Høy kilometerpris

Sjekk også hva den endelige prisen på leien er. Lav døgnleie kan fort bli en høy totalregning hvis kilometerkostnaden er høy. 

Det kan også være lurt å få med hva som er øvre grense for belastning av kredittkortet ditt i kontrakten, så du ikke risikerer å få ukjente trekk etter hjemreise.

Sjekk også at kilometerstand på bilen stemmer med det som står i kontrakten, slik at du ikke blir belastet med for mange kjørte kilometer. 


Se etter gamle skader

Når du overtar bilen er det tid for en nøye gjennomgang. 

Gå rundt bilen og se godt etter gamle skader, gjerne sammen med en representant for utleier. Noter ned eventuelle skader på bilen på selve kontrakten før du henter ut bilen. Du kan også ta bilder av det du ser av bulker og riper.  

Når du henter ut bilen må du velge om du vil levere den med full tank, eller betale for drivstoff på forhånd. Å fylle tanken selv er det rimeligste. 

Og husk å ta med deg alt av verdisaker når du parkerer bilen. Du skal ikke lenger enn til Gøteborg før proffe tyver er kjent for å tømme bilen på under ett minutt.

Våre forsikringer