Tips og råd

Tips til vinterlagring av MC

lucas-favre-WN1VT_5Ww1E-unsplash.jpg

Nå som den kalde vintertida og frosten kommer, er det lurt å forberede motorsykkelen din. En ren og klargjort motorsykkel er en glede å få på veien når våren kommer. Her er våre tips:


Rengjøring: Før du lagrer motorsykkelen, bør du gi den en grundig vask. Fjern smuss, olje og eventuelle saltrester, og pass på at den tørker godt slik at rust ikke fester seg. 

Drivstoff: Fyll opp bensintanken for å unngå at det danner seg kondens der.

Batteri: Hvis du kan ta ut batteriet bør du lagre det på et kjølig og tørt sted. Under lagringsperioden bør du lade batteriet noen ganger for å gi det lengst mulig levetid.

Dekk: Sjekk både dekkmønsteret og trykket på dekkene og fyll (dem) opp til anbefalte nivåer. Dette forhindrer deformering av dekkene når motorsykkelen står stille over lengre tid.

Oljeskift: Bytt olje og oljefilter. Dette steget kan til nøds vente til våren.

Lagringssted: Lagre motorsykkelen i et tørt miljø innvendig hvis mulig. Hvis du må lagre den utendørs, dekk den til med et pustende trekk for å beskytte den mot vær og rusk.

Sikkerhet: Pass på at motorsykkelen er låst og at eventuelle alarmsystemer er slått på for å forhindre tyveri.

Forsikring: Husk å ha en forsikring som dekker motorsykkelen selv om den ikke er i bruk om vinteren. Dette gir deg ekstra trygghet. 

Tipsene kan variere avhengig av motorsykkelmodell, så følg egne anvisninger til vedlikehold om du er tvil. Når våren kommer, er det uansett lurt å utføre en ny grundig sjekk av motorsykkelen før du begynner å kjøre igjen

Våre forsikringer