IT og teknologi

Systemutvikler og metallmusiker

Ole Kristian Hartvigsen 1.jpg
- Lokalene til Frende er mye freshere enn de mørke og skitne lokalene jeg er vant med fra Øst-Europa, sier Ole Kristian Hartvigsen. 

Før systemutvikleren signerte arbeidsavtalen med Frende i 2017, stilte han en betingelse: Han måtte ha muligheten til å ta ut fem ukers ulønnet permisjon hvert år. 

- Jeg hadde ikke takket ja hvis jeg ikke hadde fått gjennomslag for det. 

- Men det gikk greit? 

- Det var ingen problem. Jeg fikk inntrykk av at ledelsen syntes at det var kjekt at de ansatte har interesser utenfor jobben. 

Opptatt av gode kundeopplevelser 

Ole Kristian er musiker. Han hamrer ut steinharde, blytunge, seige og raske riff i black metal-bandet Kampfar, et band som gjerne synger om plager du skulle ønske at du var forsikret mot. Han har vunnet Spellemannpris, han har gitt ut en haug plater, han har flere ganger opptrådt på Wacken Open Air, en av verdens største heavy metal-festivaler, og hvert år tar han fri fra utviklerjobben i Frende for å spille på scener i Polen, Slovenia, Ungarn og Italia. - Finnes det i det hele tatt noen fellesnevnere mellom Kampfar og Frende? 

- Nå må jeg tenke litt, sier han og ler. 

- Vi er begge opptatt av gode kundeopplevelser. 

Ole Kristian sammenligner det å jobbe i team med å spille i band. Alle oppfyller sine roller, men de må samtidig fungere sammen. 

Og det synes han at de gjør i både bandet og i teamene hos Frende. 


Overrasket 

Før han kom til Frende i 2017 jobbet han for en av de tunge aktørene i IT-bransjen. Han var lei og på utkikk etter ny jobb. 

- Jeg var på byen og feiret bursdagen til en kompis, så kom jeg i snakk med en som jobbet i Frende. Han fortalte om et ungt og fremoverlent miljø, og at de var ute etter utviklere. 

- Og det stemte? 

- Ja, jeg ble overrasket. Frende er virkelig opptatt av IT. De vil ha en sterk IT-avdeling. De satser på menneskelig kapital. De følger med og er oppdatert på moderne teknologi. Og de er ikke så store at de har problemer med å kaste seg raskt rundt. 

Ole Kristian var vant til at det kunne være stor avstand - både geografisk og mentalt - mellom beslutningstakerne i prosjektene han var involvert i, men sånn er det ikke her. 

- Frende vokser, men jeg føler fortsatt at det ikke er så formelt og stivbent. Atmosfæren er ganske laidback, og veien mellom ledelse og de ansatte er kort. Det liker jeg. 

Våre forsikringer