Aktuelt

Sykkeltyveri-topp i april og mai

Sykkeltyveri
I 2020 utbetalte forsikringsselskapene over 124 millioner kroner i erstatning etter sykkeltyveri. Syklene har aldri vært dyrere.

Til tross for at stadig flere nå sykler året rundt, ser forsikringsbransjen årlig en tyveritopp i april og mai.

Det henger sammen med at både barn og voksne henter frem syklene når det er vår i luften. Vi håper du husker å ha låsen i orden, og aller helst parkerer sykkelen din innendørs, hvis du kan det.

Slik lurer du tyven

  1. Lås sykkelramme og bakhjul til en stolpe, sykkelstativ e.l.
  2. Bruk en ekstra lås til å låse forhjulet.
  3. Bruk sykkellås som er forsikringsgodkjent (FG-godkjent).
  4. Parker sykkelen på steder der mange mennesker ferdes.
  5. Ikke la sykkelen stå ute om natten.
  6. Ikke sett fra deg sykkelen på samme sted hver dag.
  7. Ta meg deg setet og andre løse deler.
  8. Kjøp låsbare skruer/bolter til hjul, gir, sete og bremser.
  9. Graver rammenummeret på hjul, styre, gir, setepinne og lås.
  10. Registrer sykkelen i Solid sykkelregister

Dyre sykler

Tall fra Finans Norge viser at  14 869 sykler ble stjålet i 2020. I 2019 var tallet 12 808. Erstatningsbeløpene stiger også. I 2020 ble det betalt ut 22 prosent mer i ersatning for stjålne sykler enn året før. 
Bak tallene ser vi tydelig at syklene blir dyrere. Nordmenn bruker mer og mer penger på sykler, og dermed stiger også ersatningssummen per tyveri. 

Vi må helt tilbake til år 2000 for å finne forrige gang det var så mange stjålne syker i Norge på ett år. 


Mange melder ikke fra

Vi skal også huske på at det er store mørketall. Vi regner med at bare en av fire politianmelder tyveri av syklene sine, og det er ikke alle som har så dyr sykkel at det utløser erstatning fra forsikringen,. Stjålet sykkel kan dekkes på innboforsikring eller reiseforsikring.


Unngå tyveri

De fleste syklister vil før eller senere bli utsatt for sykkeltyveri, men det er mye du kan gjøre for å redusere risikoen for at nettopp din sykkel forsvinner. 

Med enkle grep kan du selv gjøre jobben vanskelig for dem som forsøker å stjele tohjulingen din. Vi ser at sykler som tydelig er merket er mindre interessante å stjele, vanskeligere å omsette, og sannsynligheten er da større for at de kommer til rette.

Ikke ta sjansen på å kjøpe sykkel uten at du samtidig investerer i minst èn forsikringsgodkjent sykkellås. Og sørg for at du registrerer den i sykkelregisteret. 

Våre forsikringer