IT og teknologi

Sosialt og aktivt hos Frende

fussballjubel.JPG
Lene Skorpen Kavli strekker armene i været og skriker: JAAAA!!! 

Hun har nettopp skåret mål. Gleden er ekte, intensiteten og entusiasmen er stor. Det dunker og smeller, skrikene gjaller mellom veggene, latteren sitter løst. 

IT-avdelingen til Frende har faktisk et eget rom for fussball. Det er hyppig i bruk. Noen bruker fussball til å koble av, mens de ivrigste trener til Knowit International, en årlig turnering som samler spillere fra en rekke IT- og finansbedrifter i bergensområdet. 

- Frende er en sosial arbeidsplass, sier Cathrine Hamre Engh. 


Stort og smått

I tillegg til å representere produkt- og forretningssiden i team bui, teamet som jobber med nettbutikkløsningen vår, har hun engasjert seg i Liv og røre, gruppen med ansvar for sosiale aktiviteter knyttet til Frende. De råder over et budsjett med midler som er satt av til dette formålet. 

- Vi er en aktiv arbeidsplass. Det skjer mye her, både stort og smått. Vi forsøker å ha én stor happening i kvartalet – et julebord, en sommerfest – men vi legger også til rette for mange mindre aktiviteter. Har vi noe å feire, en ny release eller noe sånt, så serveres det kake ute i gangen, for å si det sånn. 

Cathrine.JPG- Vi er veldig gode på å arrangere de store festene, vi er gode på vinlotterier og lønningspils, men vi er også opptatt av alkoholfrie alternativer og aktiviteter. Folk er forskjellige og på ulike stadier i livet, så vi forsøker så godt vi kan å ha noe for alle. Vi planlegger idrettsdager, skidager og familiedager. Vi gir tilskudd til grupper som driver med løping, padeltennis, play station og gokart. Og hvert år stiller mange Frende-ansatte på startstreken i motbakkeløpet Stoltzen Opp, sier Cathrine (bilde). 

Enkelte ganger har motbakkeløpet blitt vist direkte på storskjerm i kontorlandskapet. Kollegaenes imponerende anstrengelser på vei mot toppen hylles, mens grimasene i slitne ansikter får smilene frem. 


Skaper tilhørighet

Alt sosialt liv på Frende organiseres selvfølgelig ikke gjennom Liv og røre-gruppen. 

- Folk er flinke til å arrangere og finne på ting på egenhånd også, sier Cathrine. 

- Det sosiale på avdelingene står avdelingene selv for. De arrangerer blant annet turer, kahoots og treningsaktiviteter. 

- Jeg føler at Frende har fått til mye godt, jeg føler at jeg tilhører noe. Mange av mine beste venner har jeg fått på arbeidsplassen, sier Cathrine. 

Våre forsikringer