Tips og råd

Slik sikrer du hunden på biltur

Hund som er forsikret i Frende titter ut av bur i bil
Aldri på tur uten hund i bur. Det er regelen du bør holde deg til når du skal ta din firbeinte venn med i bilen.

Hvis du ikke sikrer hunden skikkelig når du skal på biltur kan du sette deg selv, medpassasjerer og hunden i livsfare. En mellomstor hund kan gjøre enorm skade ved en kollisjon hvis den ikke er godt nok sikret. 

Velg bur fremfor sele

Vi anbefaler at du sikrer hunden med et fastspent bur. Det er det klart beste, for alles sikkerhet. Hundeforsikringer har en egen sikkerhetsforskrift om at hunder skal sikres under transport. Det sikreste er å plassere hunden i et bur montert i bagasjerommet opp mot setene foran. 

Slik gir du hunden en bedre ferie

  • Stopp og gi hunden en pause regelmessig
  • Sørg for at hunden har fått i seg nok mat og drikke
  • Vurder å gi hunden reisesyketabletter
  • Det finnes beroligende midler på spray som reduserer hundens stressnivå
  • Sørg for god luftsirkulasjon i bilen, gjerne med viften i varmeanlegget
  • Aldri gå fra hunden i bilen, det blir fort enormt varmt. Et vindu på gløtt hjelper lite

NAF har tidligere testet ulike bur og seler til hunder i bil. De viktigste parameterne var sikkerheten for både passasjerer og hund ved en krasj. NAF testet de ulike løsningene i frontkollisjon i 50 kilometer i timen og testen viste at den klart beste måten å transportere en hund i bilen er på var med et robust metallbur. De beste burene tålte kollisjonen uten å bli ødelagt og uten at hunden kom ut. Burene med metallnetting og plast kom dårligere ut, men dårligst var selene.


Ett tonn gjennom luften

NAF viser til at en hund på 17 kilo kan treffe deg med en kraft på rundt 1000 kilo i en kollisjon i 50 km i timen. Det sier seg selv at det kan være livsfarlig. 

Husk at samme resonnement gjelder med andre gjenstander i bilen. Derfor vil vi i Frende be alle huske på å sikre alle løse gjenstander på en god måte på biltur.


Gjør turen komfortabel

En glad hund er mer omgjengelig og enklere å ha med seg på tur. Det er akkurat som for mennesker. Derfor bør du alltid sørge for at hunden får nok pauser, mat og drikke på turen. Ha samme omsorg for hunden din på tur som du har for barnet i baksetet. Da er det enklere å unngå at hunden blir utålmodig, tørst eller irritert. 

Hvis du blir forstyrret og det oppstår en trafikkfarlig situasjon kan du få bot. Hvis et løst dyr forårsaker en kollisjon eller påkjørsel blir straffereaksjonene større. Dette forteller NAF på nettsidene sine. 

Våre forsikringer