Aktuelt

Når katten har fått sår

sår katt.jpg
Små kutt og sår skjer ofte når kattene har vært utendørs og havnet i en slosskamp. Noen kan du stelle selv, mens andre trenger du mer hjelp til. 

Dette bør du ha hjemme til behandling av sår og kutt, ifølge veterinær Trude Mostue i FirstVet. 

  1. Sprøyter. 10, 5 og 2 ml sprøyter er fine å ha når du skal gi medisin rett i munnen på katten eller spyle/rense et sår. Kjøpes på apotek. 
  2. Saks, pinsett og sterilt saltvann. Nyttig å få klippe bandasjer og skylle sår. 
  3. Rensevæske til sår. Ufortynnet klorhexidin (hibiscrub) alltid fint å ha. Tynnes ut med vann ved vasking av sår og hud og kan brukes til mange hudproblemer og sårstell. Kjøpes på apotek. 
  4. Sårkrem/-salve. Medisinsk honning er naturlig og effektivt. Kjøpes på apotek og dyreklinikk. 
  5. Bandasjemateriell og potesokker. Ruller med bandasje finner du ofte i et vanlig førstehjelpskrin til mennesker, men elastisk bandasje og sportstape er ekstra viktig for å få den til å sitte godt på pels. 
  6. Skjerm. Dette er lurt for å forhindre at katten biter av seg bandasje eller slikker på et sår. Katter har en veldig ru tunge, faktisk med små pigger. Disse kan skade huden mer hvis katten slikker seg ekstra for å ordne opp i såret selv. 


Slik får du rask hjelp av veterinær

Med katteforsikring hos Frende har du videokonsultasjon med veterinær på mobilen inkludert i forsikringen din. Veterinærene kan gi medisinske råd, behandling eller henvisning. Slik bruker du FirstVet:

Våre forsikringer