Bærekraft

Reparerer bil med brukte deler

michael-jin-mCj7atG0nEc-unsplash (1)

Hvis frontlyktene på en bil er ødelagt, er det ikke noe i veien for at lyktene bak kan brukes om igjen. De er jo så gode som nye. Likeverdige deler, kaller vi det.

Å gjenbruke deler er mer bærekraftig enn å produsere nye. I systemene som Frende er i gang med å bruke, er det mulig å søke opp brukte bildeler på samme måte som vi i dag søker etter nye deler. Bilopphuggeriene legger inn deler etter merke og årsmodell, og forsikringsselskapene og verkstedene kan velge hva de vil bruke. I tillegg til at brukte deler blir stadig viktigere i skadehåndteringen, er det også en større innsats hos verkstedene å reparere eksisterende deler der det er mulig. Slik gjør vi alt vi kan for at miljøet skånes mest mulig, også etter store og små bilskader.

Sikkerhet kommer først
Etterspørselen etter brukte bildeler er faktisk så stor, at det ikke er nok tilgjengelige deler til å møte behovet. En av årsakene til det, er at de brukte delene må gå gjennom strenge sikkerhetskontroller, og dermed kan ikke alle brukes på nytt. For deg som kunde så betyr det at tryggheten kommer først. Vi erstatter aldri kritiske deler som belte eller kollisjonspute med brukt.

Frendekunder blir belønnet for å kjøre skadefritt
Det aller beste for miljøet er så klart å unngå at skaden skjer. Men er uhellet likevel ute, skal du vite at Frende har Norges beste bilbonus. Bonus på bilforsikring betyr rett og slett hvor stor rabatt du får for å kjøre skadefritt, les mer her.

Våre forsikringer