Aktuelt

Reiseforsikringen hjelper deg å bekjempe veggedyr

MicrosoftTeams-image.png
Visste du at Frende har dekning for bekjempelse av veggedyr og kakerlakker inkludert i reiseforsikringen?

- Vi reiser oftere og lengre bort, og veggedyrene er et eksempel på den typen insekter som blir med oss hjem som blindpassasjerer, sier produktsjef Øystein Øren. 

Best når det gjelder!

Frende er i testoppen år etter år og i 2023 var vi best i landet på skadehåndtering. Les mer om den store bransjemålingen her.

Tanken på å ha et blodsugende insekt i senga er et mareritt for de aller fleste. Men sannheten er at stadig flere norske husholdninger rammes av veggedyr, som kanskje er bedre kjent under sin engelske betegnelse "bed bugs". Årlig registreres flere tusen tilfeller av veggedyr i Norge. Dette er tilfeller som har blitt løst av profesjonelle skadedyrfirmaer, tallet på antall eksisterende angrep er langt høyere.

Dekkes på reise eller innbo

Enkelte av reiseforsikringskundene har skadedyrdekning under hus eller innbo. 

- Vi ser det som en stor fordel å bekjempe udyrene før de får "satt seg" i hjemmet, og har derfor inkludert bekjempelse av veggedyr og kakerlakker i reiseforsikringen, forteller Øren. 

Veggedyr

Når du kommer hjem og oppdager at du har fått med deg veggedyr, får du hjelp av profesjonelle skadedyrbekjempere til å  fjerne dem. Reiseforsikringen er fortsatt uten egenandel, og prisen økes ikke med ny dekning.


Hva er veggedyr? 

Veggedyrene er parasitter som lever av blodet ditt. De liker seg aller best der de får spise i fred og ro, det vil si når du ligger og sover i senga. De er ekstremt overlevelsesdyktige, og kan klare seg i over et år uten mat. Da ligger de i en slags dvale, inntil de har tilgang på mat igjen. Har du først fått veggedyr hjemme, kan det være en utfordring å få bukt med problemet. Og de er ikke kresne: hytte, campingplass, idrettsarrangement eller femstjerners hotell - veggedyrene trives like godt.


Fem tips for å unngå veggedyr

  • Ikke legg kofferten oppå eller under hotellsenga. Sjekk også bager nøye hvis barna dine har vært på idrettsarrangement.

  • Sjekk gjerne rundt sengen og madrassen etter mørke ekskrementflekker. Dette kan du også gjøre hjemme hvis du har mistanke om at du har fått ubudne gjester. Finner du spor etter veggedyr, gi hotellet beskjed om problemet.
  • Vask alle klærne dine når du kommer hjem, helst på seksti grader.
  • Sjekk pc og mobilcover godt, særlig hvis du har for vane å lade disse opp på sengekanten. Veggedyr elsker nemlig varme, og kan søke tilflukt i deksel/tastatur.
  • Sørg for å oppbevare bagasjen mest mulig lukket, og gjerne på en hylle når du er på ferie.

Våre forsikringer