Om Frende

Du kan trygt dele personopplysningene dine med oss

Mor tar på sykkelhjelm på sin sønn

I 2018 innføres ny personvernlovgivning i Norge og Europa. Hva betyr egentlig det for deg som Frende-kunde?

Som kunde i et forsikringsselskap deler du personopplysninger om deg selv, og kanskje om dine nærmeste. Vi tar derfor personvernet ditt på største alvor.

Frende Forsikring består av to forsikringsselskaper, Frende Livsforsikring AS og Frende Skadeforsikring. For å kunne gi deg våre beste råd om forsikring, sparing og pensjon, ønsker vi å kunne dele og bruke kundeopplysningene dine internt mellom selskapene.

Vi trenger samtykke fra deg

Vi vil gjerne at en og samme rådgiver hos oss skal kunne gi deg våre beste råd om både livsforsikring, pensjon og skadeforsikring. Da må vi dele opplysninger om deg mellom oss i Frende fordi dette er produkter fra både Frende Skadeforsikring AS og Frende Livsforsikring AS. 

- Dette er noe vi trenger din tillatelse til, det kalles samtykke, forteller Erik Lie-Nielsen som er personvernombud i Frende. Det aller enkleste er om du logger deg på Min side og oppdaterer profilinnstillingene dine.

- Et slikt samtykke kan du når som helst trekke tilbake, hvis du ikke vil at vi eller andre skal bruke informasjonen om deg, forteller Lie-Nielsen.

Dette bruker vi informasjonen til

Frende har strenge interne retningslinjer for behandlingen av personopplysninger, og behandler dem alltid i tråd med personopplysningslovgivningen.

Så lenge du er kunde hos oss lagrer vi opplysningene om deg, og bruker dem for å oppfylle forsikringsavtalen med deg.

- Vi bruker også personopplysninger for å beregne pris og gi korrekte utbetalinger etter skade, til analyse, utvikling, testing og markedsføring. Opplysningene kreves også for å oppfylle forpliktelser vi er pålagt etter loven, og for å forebygge og avdekke straffbare handlinger, forteller personvernombudet.

Du bestemmer over egne opplysninger 

- Vi samler ikke inn personopplysninger i større grad enn det som er høyst nødvendig for å kunne ta best mulig vare på det du har valgt å forsikre, forteller han.

Du har selvfølgelig rett til rette, slette og få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg. Rettighetene dine kan du lese mer om i personvernerklæringen.

Enkel tilgang til personopplysningene 

- Enkelte personopplysninger er vi pålagt å ta vare på, i tilfelle det senere skulle oppstå en skade eller et krav knyttet til kundeforholdet ditt, eller det du har hatt forsikret hos oss, sier personvernombudet.

Vi sletter da personopplysningene etter hvert som eventuelle krav foreldes.

Personvernlovgivningen gir deg nå enklere tilgang til dine egne personopplysninger, og kontroll over hvordan de behandles og brukes. Reglene som alle europeiske bedrifter nå må forholde seg til, skal hindre at personopplysningene dine kommer på avveie, rett og slett.

Våre forsikringer