Om Frende

Du kan trygt dele personopplysningene dine med oss

Mor tar på sykkelhjelm på sin sønn

Hva betyr personvernlovgivningen for deg som Frende-kunde?

Som kunde i et forsikringsselskap deler du personopplysninger om deg selv, og kanskje om dine nærmeste. Vi tar derfor personvernet ditt på største alvor.

Frende Forsikring består av to forsikringsselskaper, Frende Livsforsikring AS og Frende Skadeforsikring. For å kunne gi deg våre beste råd om skadeforsikringer og forsikringer for liv og helse, ønsker vi å kunne dele og bruke kundeopplysningene dine internt mellom selskapene.

Vi trenger samtykke fra deg

Vi vil gjerne at en og samme rådgiver hos oss skal kunne gi deg våre beste råd om både livsforsikring, pensjon og skadeforsikring. Da må vi dele opplysninger om deg mellom oss i Frende fordi dette er produkter fra både Frende Skadeforsikring AS og Frende Livsforsikring AS. 

Dette er noe vi trenger din tillatelse til, det kalles samtykke. Det aller enkleste er om du logger deg på Min side og oppdaterer profilinnstillingene dine.

Et slikt samtykke kan du når som helst trekke tilbake, hvis du ikke vil at vi eller andre skal bruke informasjonen om deg.

Dette bruker vi informasjonen til

Frende har strenge interne retningslinjer for behandlingen av personopplysninger, og behandler dem alltid i tråd med personopplysningslovgivningen.

Så lenge du er kunde hos oss lagrer vi opplysningene om deg, og bruker dem for å oppfylle forsikringsavtalen med deg.

Vi bruker også personopplysninger for å beregne pris og gi korrekte utbetalinger etter skade, til analyse, utvikling, testing og markedsføring. Opplysningene kreves også for å oppfylle forpliktelser vi er pålagt etter loven, og for å forebygge og avdekke straffbare handlinger.

Du bestemmer over egne opplysninger 

Vi samler ikke inn personopplysninger i større grad enn det som er høyst nødvendig for å kunne ta best mulig vare på det du har valgt å forsikre.

Du har selvfølgelig rett til rette, slette og få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg. Rettighetene dine kan du lese mer om i personvernerklæringen.

Enkel tilgang til personopplysningene 

Enkelte personopplysninger er vi pålagt å ta vare på, i tilfelle det senere skulle oppstå en skade eller et krav knyttet til kundeforholdet ditt, eller det du har hatt forsikret hos oss.

Vi sletter da personopplysningene etter hvert som eventuelle krav blir foreldet.

Personvernlovgivningen gir deg enkel tilgang til dine egne personopplysninger, og kontroll over hvordan de behandles og brukes. Reglene som alle europeiske bedrifter nå må forholde seg til, skal hindre at personopplysningene dine kommer på avveie, rett og slett.

Våre forsikringer