Aktuelt

Dette har vi brukt penger på siden koronaen kom

Stue med innbo.jpg
Hus, hage og bil er gjengangerne. Sjekk om du har gjort som mange andre under koronatiden. 

Sammen med Norstat har vi spurt nordmenn hva de har brukt penger på etter at koronaen kom. Her er svarene: 

  • Hus innvendig (26 prosent) 
  • Hage (15 prosent) 
  • Hus utvendig (10 prosent) 
  • Bil (9 prosent) 
  • Reiser i Norge eller utlandet (7 prosent) 
  • Kjæledyr (5 prosent) 
  • Båt (3 prosent) 

Forsikre det du bruker penger på

Disse har brukt mest 

Undersøkelsen vår viser hvilke aldersgrupper som har brukt mest penger på de ulike aktivitetene. Aldersgruppen 18-29 år skiller seg, kanskje noe overraskende, ut. Det er størst andel i denne gruppen som har brukt mer penger på huset sitt innvendigbilen sin og reiser. De har brukt nest mest av aldersgruppene på kjæledyrene, som hund og katt

Det er i aldersgruppen 50-59 år vi finner de ivrigste gartnerne og malerne. Investeringer i hage og utvendig på huset toppes av denne aldersgruppen. 


Endring i pågangen 

Vi i Frende har merket klart økt trøkk på salget av forsikringer til bil, hus, kjæledyr og båt fra mars og til nå, så det stemmer godt overens med funnene i undersøkelsen. 

Det eneste svaret som ikke stemmer med det vi har sett er salget av reiseforsikringer. Det har gått ned i år sammenlignet med 2019, men syv prosent sier i undersøkelsen at de har brukt mer penger på reiser i Norge eller utlandet enn før koronaen kom. 

Vi håper det ikke betyr at du dropper reiseforsikring selv om du ikke reiser til utlandet akkurat nå. Reiseforsikring er nemlig veldig viktig også på norgesferien. Hvert år er det mange som får svært viktig hjelp av reiseforsikringen sin i Norge. For eksempel for å dekke bagasje og verdigjenstander som forsvinner eller blir forsinket, knuste mobiltelefoner eller avbestillinger for folk som blir syke og ikke kan reise. 

Våre forsikringer