Tips og råd

Vet du egentlig hva du eier?

DSC04016.jpg

Ingen forventer at huset brenner ned eller at tyver slår til, men det er lurt å forberede seg før det er for sent. 

Boligbrann er noe av det mest traumatiske du kan bli utsatt for, men det rammer dessverre flere av oss i løpet av livet. Hvert år rykker brannvesenet ut til tusenvis av boligbranner i Norge. Ved innbrudd kan du også plutselig miste ting du ikke hadde oversikt over. 

Det er ikke lett å håndtere alt det praktiske i en slik situasjon. Selv om du tar tiden til hjelp, er det en nesten umulig oppgave å se for seg alt innboet ditt. Resultatet kan være at du ikke får dekket alt som er gått tapt, og får mindre utbetalt fra forsikringen din.

Få oversikt

  • Lag en liste over hva du eier
  • Ta bilder og/eller film 
  • Skann viktige dokumenter 
  • Spar på kvitteringer
  • Lagre alt digitalt på skyplattformer

Vi tilbyr ubegrenset innbosum

Har du ting og verdier for over en million, erstatter vi alle tingene dine, slik at du slipper å tenke på samlet verdi. Ubegrenset innbosum kaller vi det. 

Rom for rom

Vi anbefaler derfor at du får oversikt før uhellet er ute. En innboforsikring hos oss har ubegrenset dekning for innbo og løsøre. Har du innbo for under en million kroner, kan du selv velge forsikringssum.

Vi kan gi føringer om hvilken sum du trenger ut fra størrelsen på boligen og antall beboere, men standard og verdier er det du som kjenner best. Det er ganske vanlig at vi eier mer enn vi tror. Vårt beste råd er derfor å gå systematisk til verks, rom for rom.


Liste, bilder eller film

Lag en oversikt over boligen din og skriv en liste over stort og smått. 

Hvis det blir for omstendelig, kan du gjerne filme eller fotografere de forskjellige rommene hjemme hos deg. Bilder og film gjør det lettere å tenke tilbake og huske hvilke eiendeler du hadde, hvis det skulle brenne. Det trigger minnet ditt, når alt annet går i svart.

Du kan for eksempel filme at du går gjennom huset eller leiligheten din. Hvis du lar skuffer og skap stå åpne, får du også med deg mange av de mindre tingene du eier. 

Et annet råd er å skanne eller ta bilder av kvitteringer for dyre innkjøp, og ta bilder av kunst og arvegods, bunaden og brudekjolen på loftet. 

Og husk for all del alle de små tingene. Glass og gafler, ladere og dippedutter trenger ikke være så dyre i innkjøp, men alt koster når du må kjøpe nytt. Og hvor mange av hver hadde du igjen? 


Lagre filene digitalt 

Når du har laget en oversikt, tatt bilder eller filmet, bør du lagre dette digitalt på en skyplattform. Det finnes en rekke nettsteder hvor du kan gjøre dette, og få tilgang til filene fra hvor som helst. 

Våre forsikringer