Aktuelt

Nordmenn har blitt hekta på oppussing

Malingsspann og malekost.jpg
Mange har hatt ekstra hjemmetid denne våren og sommeren. Mye av tiden har blitt brukt til oppussing. 

I en undersøkelse Norstat har gjort for oss i Frende sier hele 1 av 3 at de har pusset opp under koronapandemien. Skikkelig vedlikehold er viktig for å være godt rustet hvis noe skjer med huset eller hagen din

Med god oppussing, godt vedlikehold og god forsikring er du bedre rustet for å møte vær og vind. Og det trengs i Norge. I 2019 ble det meldt inn mer enn 430 000 store og små erstatningstilfeller på hus og innbo her til lands. 


Disse er ivrigst

Blant de som er i aldersgruppen 30-39 år finner vi de ivrigste hobbysnekkerne. Der har litt over halvparten pusset opp. 

Hvis vi ser på norgeskartet finner vi flest oppussere på Vestlandet. Der har hele 40 prosent flikket og fikset de siste månedene. 


Husk å bruke fagfolk

Dessverre viser undersøkelsen vår også at 23 prosent har gjort elektrisk arbeid hjemme, mens 20 prosent har gjort rørleggerarbeid. 

Det er flott at du holder bolig og hage i god stand, men hold deg unna elektrisk arbeid og VVS. Det skal utføres av autoriserte fagfolk, rett og slett for din egen sikkerhet. Taklamper, downlights, varmekabler eller varmtvannstank er typiske ting vi ser at folk gjør på egenhånd, men det skal du holde deg unna. 

Du kan imidlertid gjøre det meste av vedlikeholdsarbeid selv, uten frykt for å gjøre noe ulovlig. Lykke til med oppussingen! 

Våre forsikringer