Aktuelt

Mange nestenulykker med grillen

Mann som griller utendørs
15 prosent av oss har opplevd brannfarlige situasjoner når vi har grillet. 

Det viser en ny undersøkelse Norstat har gjort for oss i Frende. Med sol og sommer tar mange gram grillen. Enten hjemme, på stranda, i en park eller andre steder i nærheten av folk og bebyggelse. Da er det viktig å ha god brannsikkerhet. Dessverre ser vi hvert år at uforsiktig bruk av grill og ild fører til gress-, skog- og husbrann. 

1000 personer har svart

Ja eller nei på om det har svidd seg under engangsgrillen eller oppstått brannfare når de har brukt grill.

Vi håper du er forsiktig når du griller. Vær spesielt forsiktig med bruk av engangsgriller, men også sigarettsneiper og annen ild. Ha alltid noe å slukke med ved grillen og husk på det generelle forbudet mot å gjøre opp ild i skog og mark som gjelder fra fra 15. april til 15. september - hvert eneste år. 


Disse feilene gjør vi oftest

Dessverre er det mange som tar unødvendige sjanser. Det er lett å tenke at «det går sikkert greit», men det skal ofte veldig lite til for å starte en brann.  

De vanligste feilene er å grille for tett på husvegger, ikke slukke engangsgrillen godt nok eller å kaste grillaske i søppelspannet. 


Våre beste råd

  • Ikke sett engangsgrillen på brennbart materiale. Sett den på grus, sand eller stein, ikke på planker eller gress.

  • Griller du på terrassen eller annet brennbart underlag, skaff en steinhelle eller en gulvbeskytter.

  • Så lenge grillen er varm må du holde den under oppsyn.

  • Aldri la barn eller kjæledyr være alene, eller leke, i nærheten av en tent grill.

  • Ha alltid godt med vann i nærheten.

Slik slokker du engangsgrillen

Engangsgrillen er favoritten for mange. Den er enkel å sette opp og enkel å kvitte seg med. Eller er den det?

Det tar nemlig lang tid før engangsgrillen er kald nok til å kastes når du har brukt den. Du bør bruke godt med vann til å kjøle og slokke og ofte trengs det mer vann enn du skulle tro. Hvis du ikke bruker nok fordamper vannet og selv små glør inne i småvått brensel kan antenne på nytt.

Ifølge Landbrukets Brannkomite viser forsøk at en liten kulegrill med grillbriketter kan være varm i mellom syv og ti timer hvis den ikke slokkes. Engangsgrillene blir enormt varme under.


Alkoholfella

Til slutt håper vi du ikke blandel for alkohol med grilling. Vent heller med det til maten er ferdig og grillen er kald. 

Våre forsikringer