Aktuelt

Så dyrt er det å sjekke mobilen bak rattet

BB2R3449-1.jpg

På drøyt to år har bøtene for å bruke mobiltelefon i bil økt med nesten 100 prosent. Veldig mange aner ikke hva det koster og får sjokk når de blir stoppet.

Bøtesatsene for mobilbruk i bil har nylig gått fra å koste 9700 kroner og tre prikker i førerkortet, til 10 200 kroner og tre prikker. I fjorårets økning gikk boten opp 30 prosent fra 5000 til 7450 kroner, noe som engasjerte mange. Og går du tilbake til 2017 var boten knappe 1700 kroner.

Norges raskeste bonusopptjening

Visste du at Frende har Norges beste bilbonus? Allerede etter tre år rykker du opp fra 70 til 75 prosent. Bonus på bilforsikring betyr rett og slett hvor stor rabatt du får for å kjøre skadefritt, les mer her.

Bilførere har ikke peiling 

En undersøkelse utført av Norstat for Frende viser at 7 av 10 ikke vet hva straffen er for å bruke mobil i bil. Faktisk aner ikke 20 prosent hva boten er i det hele tatt, mens halvparten av de spurte sier at de vet den er blitt høyere, men ikke hva den er. Samtidig svarer 95 prosent at de vet at det er straffbart å bruke mobilen under kjøring.

Best når det gjelder

I 2023 ble vi kåret til best i landet på skadehåndtering og i toppen på kundetilfredshet. Les mer her.

Selv små forstyrrelser bak rattet kan utføre stor risiko for trafikksikkerheten. Mange kjenner seg igjen i at de svarer på meldinger mens de venter på rødt lys, eller gløtter på mobilen mens de er alene på veistrekningen. Uansett hvor fristende eller vanlig det måtte være, er slike eksempler ulovlige. 

Den aldersgruppen som er verst er de mellom 30 og 39 år. Her sier hele 61 prosent at de har lest eller skrevet meldinger mens de kjører. 


Vi liker ikke at andre bruker mobilen 
Undersøkelsen vår avdekker også hva vi synes er skummelt i trafikken. Folk som bruker mobilen er på 2. plass på topplista, kun slått av folk som kjører i ruset tilstand. 

Kun én prosent sier at det er greit å bruke mobilen mens de kjører. 13 prosent synes det er greit å bruke den når bilen står i ro i lyskryss eller i kø. Resten synes den kun skal brukes med håndfri eller aldri i det hele tatt. 

Våre forsikringer