Aktuelt

Dette trenger vi legehjelp til på norgesferie

eyr.jpg

Reiseforsikring er viktig enten du er på ferie i Norge eller i utlandet. Det merker legene våre hos Eyr og dette spør vi om. 

Med reiseforsikring i Frende har du gratis legetime på mobilen eller nettbrettet på fritidsturer i både Norge og utlandet. 

Nordmenns ferieplager

 1. Muskel- og skjelettplager 
 2. Utslett, eksem og hudforandringer 
 3. Allergi 
 4. Øyeinfeksjon
 5. Forkjølelse, influensa og sår hals 
 6. Barnesykdommer
 7. Urinveisinfeksjon 
 8. Oppkast og fordøyelsesproblemer 
 9. Prevensjon 
 10. Psykiske plager 

Tusenvis av nordmenn brukte legetime på mobilen i fjor sommer. På toppen av listen over hva vi spurte om ligger muskel- og skjelettplager. Eyr-legene forventer stort trykk også i år. 

- Mange får problemer med muskler og skjelett når de er på ferie, på fjelltur eller driver med sportsaktiviteter. Det er en av de vanligste årsakene til at folk på ferie kontakter oss, sier lege og allmenspesialist Halima Chaudary i Eyr. 

Andre klassikere som rammer mange på rundreise, på hytta eller på fottur, er insektsbitt, oppkast eller problemer med fordøyelsen. 

Last ned Eyr-appen her, så er du klar den dagen du trenger den

På topplisten finnes også en rekke klassiske, kjedelige plager som enkelt kan behandles, men som du trenger lege til. Som utslettet du trenger en salve til, resepten på allergipillene du har glemt hjemme eller infeksjonen på øyet som skriker etter noen lindrende øyedråper. 

Utslett

- Utslett er svært vanlig. Det finnes mange forskjellige typer utslett som opptrer ulikt. Fra kløende, tørr hud med rødhet og hevelse til små og store blemmer. Fra lokale allergier til kroniske hudsykdommer, sier Chaudary. 

- Felles for dem alle er at det finnes effektive behandlingsmuligheter. Og Eyr-legene kan gjennom videokonsultasjon gi deg en rask vurdering og gode råd slik at du får startet med riktig behandling, sier Chaudary. 

Dette får du med Eyr

 • Gratis legetime
 • Hjelp 365 dager i året 
 • Lengre åpningstid enn vanlig legekontor (hverdager 08-22, helg 10-20) 
 • 5-15 minutters ventetid på drop-in
 • Du kan også booke time til selvvalgt tidspunkt 

Allergi

Allergi som plager de øvre luftveiene er et annet hyppig problem som mange nordmenn opplever hver eneste sommer. Har du kløende øyne med tett og rennende nese hver vår eller sommer? Og gjerne med vedvarende nysing? 

- Da er du sannsynligvis allergisk mot pollen. I tillegg er det mange som føler seg slitne og uvel. Noen får også konsentrasjonsvansker med allergi. Enten du har en mild, moderat eller alvorlig pollenallergi, er det alltid hjelp å få, sier Eyr-legen. 

- Målet vårt er at allergien skal påvirke deg så lite som mulig, sier hun. 

Insektsbitt

De små krypene kan bite fra seg og ødelegge en fin sommerdag. Heldigvis lar smerte, kløe og hevelse seg behandle. 

- Eyr-legen kan se på bittet og vurdere om du trenger repeptbelaget salve, noe til å stilne kløe eller videre behandling, sier Halima Chaudary. 

Våre forsikringer