IT og teknologi

Får et kick av både jobb og hobby

Jannickekick.JPG
- Kickboksing og systemutvikling handler om å holde fokus, sier Jannicke Håkonsund. 

Systemutvikleren hadde en magefølelse om at det kanskje var på tide å bytte jobb. Teamene der hun jobbet vokste, arbeidsoppgavene ble stadig mer rutinepregede, og leveringspresset var stort og intenst. 

Hun la inn CV-en sin hos Finn, og ikke lenge etter tok Frende kontakt med henne. 

- Jeg var vant til mye struktur og heftig tidspress, men hos Frende fikk jeg friere tøyler og den tiden jeg trengte. Jeg fikk et kick av å sette meg inn i nye programmeringsspråk. Fokuset lå på kvalitet, ikke kvantitet. Og jeg fikk ofte nye utfordringer. forteller hun. 

- Som mamma er jeg i tillegg avhengig av fleksibilitet, og det fikk jeg. Det var ingen problem. 


Kvinner oppfordres til å søke 

Jannicke begynte allerede i niårsalderen å interessere seg for data. Hun skrev kommandoer – grønn skrift på svart skjerm – på en datamaskin, og plutselig begynte noen baller å sprette på skjermen. Det var en stor oppdagelse og opplevelse, og det satte henne på sporet av en fremtidig karriere. 

Systemutvikling er et mannsdominert yrke, men det er ikke lett å forstå hvorfor det er sånn. Mannsdominerte yrker forbindes tradisjonelt med tunge løft, store maskiner og skitt under neglene. Jannicke mener at utviklere feilaktig har blitt stemplet som nerder. Et stempel det ikke er så lett å bli kvitt, og at dette er en av grunnene til at mange kvinner vegrer seg for å ta dette valget. 

Vi har ikke full kjønnsbalanse i teamene hos Frende, men vi jobber med saken. Vi vil virkelig ha flere kvinner med på laget, og for Jannicke er det positivt å se at kvinneandelen på hennes team er på vei oppover. 

- Jeg tror at kvinner har godt av å se at andre kvinner jobber som utviklere. Det kan være med på å øke rekrutteringen, sier Jannicke og drar en parallell til hobbyen sin. 


Skjerper sansene 

Hun har drevet med kickboksing i hele sitt voksne liv. I begynnelsen var hun med i en klubb med bare menn, men etter en stund byttet hun til en klubb med andre kvinnelige utøvere. Jannickekick3.JPG

- Jeg har alltid likt kampsport. Jeg så en film med Jackie Chan i hovedrollen da jeg var yngre, og jeg ble frelst. Jeg fortalte foreldrene mine at det ikke var noe blod i filmene, og da ga de meg lov til å se på, forteller Jannicke. 

- Så kickboksing er ikke er farlig? Du har ikke knekt noen bein mens du har holdt på? 

- Jeg har ikke knekt mine egne bein, nei, sier hun og ler. 

- Å drive med kickboksing gir meg et adrenalinkick, det skjerper sansene og hjelper meg til å holde fokus. 

Våre forsikringer