Tips og råd

Hvorfor må katten ID-merkes?

Katt forsikret i Frende ID-merkes
Katten din må være ID-merket for å kunne forsikres. Om den er merket eller ikke, kan også være avgjørende for om du ser den igjen eller ikke, hvis den blir borte. 
Hvert år forsvinner mange katter fra sine eiere, men med ID-merking gjør du det du kan for å unngå et brått og trist farvel med pusen din. 

Hvordan virker ID-merking? 

Hvis noen finner din bortkomne katt kan ID-merkingen være avgjørende for om dere blir gjenforent eller ikke. En umerket katt kan i verste fall bli avlivet dersom det ikke lykkes å finne eieren. 

Hvis katten blir påkjørt eller dør, kan ID-merking bidra til at du får vite om dette. Selv om det kan være en vond beskjed å få, er det tross alt bedre enn å leve i uvisse for om den er forsvunnet, stjålet eller alene der ute et sted. 

Mer om ID-merking

Les mer, søk opp ID-nummer og se hvem som ID-merker på dyreid.no

Det kan også være lurt å ha halsbånd på katten, merket med eierens navn og telefonnummer. Velg gjerne et halsbånd med refleks, slik at pus synes i trafikken. Husk å velge et halsbånd med sikkerhetslås. Denne skal løse seg ut raskt hvis katten setter seg fast. 


Hvordan ID-merkes en katt? 

Når katten din skal ID-merkes blir en elektronisk chip plassert inn under huden. Hvis katten blir borte fra hjemmet sitt, blir påkjørt eller på andre måter funnet av andre, kan brikken skannes. Den vil da gi opplysninger om eier og sørge for en rask og sikker identifisering. 

Det er helt trygt for katten å bli ID-merket, og det er ikke smertefullt. Det kan sammenlignes med å få en vaksine for oss mennesker. 

Våre forsikringer