Aktuelt

Når hunden har diare og oppkast

hund oppkast.jpg
Det varierer hvor alvorlig en slik tilstand er. Det kan være ingenting å bekymre seg for og det kan være behov for å dra raskt til dyreklinikk.

- Hvis hunden din har blodig diare, dårlig allmenntilstand og oppkast må du reagere raskt. Som oftest handler det om at hunden har spist når den ikke tåler, eller at den har spist for mye av noe, sier veterinær Trude Mostue. 

Visste du at...?

Sjokolade kan være giftig for hunder i store mengder.  

Dette bør du ha i hundeapoteket ditt

  1. Pre-/probiotika (Canicur Pro eller Zoolac). Støtter slimhinnene, forbedrer avføringens konsistens og fremmer vekst av tarmens mikroflora. Kjøpes hos dyreklinikk, dyrebutikk eller enkelte apotek. 
  2. Rehydrerende pulver. Hjelper med å forebygge væsketap. Det er viktig ved oppkast og diare. Kjøpes hos dyreklinikk eller på apotek. 
  3. Skånediett. Hjelper på tarmproblemer. Kjøpes helst fra dyreklinikk, men ved akutt behov kan skånediett lages hjemme, for eksempel med hvit fisk og ris. 
  4. Asparges på boks. Har hunden fått i seg skarpe gjenstander? Det kan skade spiserøret å få hunden til å kaste det opp igjen, men det kan også skade mage/tarm hvis det svelges videre ned i magen. Derfor anbefales dyrleger ofte hermetisk asparges. Disse pakker seg naturlig rundt skarpe objekter i magesekken. Forhør deg uansett alltid med veterinær hvis hunden har spist en gjenstand får å få en vurdering om oppkast eller asparges er beste løsning. 


Slik får du rask hjelp av veterinær

Med hundeforsikring hos Frende har du videokonsultasjon med veterinær på mobilen inkludert i forsikringen din. Slik bruker du den: 

Våre forsikringer