Tips og råd

Frende har gratis medisinsk rådgivning

Kvinnelig lege med headset
Har du en alvorlig sykdom, en kronisk lidelse eller blitt syk eller skadet før avreise? Kontakt oss gjerne for gratis medisinsk rådgivning. 

Leger og sykepleiere fra alarmsentralen vår, Falck Global Assistance (FGA), er spesialister på reisemedisin. De sitter klare til å gi deg forsikringsmedisinske og konkrete reiseråd. 


Hva kan alarmsentralen svare på? 

  • Den konkrete situasjonen din. Hvor trolig er det at sykdommen din forverres? Bør du reise? Er det sannsynlig at forsikringen dekker deg hvis du blir sykere under reisen? 
  • Er det noen forholdsregler du bør ta? 
  • Hvilke reisemål er anbefalt ut fra det du lider av? 
  • Hvilke sykehus eller behandlingsteder bør du oppsøke hvis du blir syk på reise? 

Reiseforsikringen dekker ikke reisesykeutgifter som følge av at du er syk før avreise hvis det er sannsynlig at komplikasjon, forverring eller behandlingsbehov vil kunne oppstå i løpet av reisen. Det er det viktig at du vet. 

Ta derfor heller kontakt med vår medisinske rådgivning hvis du er syk og lurer på om du vil være dekket under reisen. Tjenesten er gratis og du kan ringe så mange ganger du vil. 


Hvem bør kontakte alarmsentalen før reise? 

Vi anbefaler at du tar kontakt hvis du: 

  • har en kronisk lidelse
  • har en alvorlig sykdom
  • har vært gjennom en operasjon/inngrep
  • nylig har vært innlagt på sykehus
  • nylig har fått endret medisinsk behandling
  • venter på utredning, operasjon eller annen behandling

Hvordan kontakter jeg alarmsentralen? 

Falck Global Assistance kan kontaktes på telefon +47 21 49 59 52 hver dag mellom klokken 08.00 og 17.00, eller på e-post mpa@no.falck.com


Hva gjør du hvis du er på tur allerede og blir syk? 

Hvis du blir syk eller skadet på fritidsturer i Norge eller i utlandet får du gratis legetime på mobilen gjennom reiseforsikringen hos Frende.

Legen kan gi råd og veiledning om generelle medisinske spørsmål som for eksempel solbrenthet, forkjølelse, influensa, utslett, allergi, bitt og mindre sår. 

For å bruke denne tjenesten trenger du appen Eyr, og du må selv legge til Frende Forsikring i appen. Det gjør du enkelt med oppskriften under. 

Hva gjør du hvis noe alvorlig skjer på reise? 

Hvis det skjer noe alvorlig ringer du alarmsentralen vår, Falck Global Assistance. Her er vi tilgjengelige når som helst, hele døgnet. Alarmsentralen kjenner forholdene lokalt og sørger for at du er i trygge hender. Fra utlandet ringer du +47 21 49 24 14. 

Våre forsikringer