Aktuelt

Få gratis legehjelp på mobilen i ferien

beth-jnr-qMHH5PBIVP4-unsplash

Enten du er på ferie i Norge eller i utlandet får du gratis legehjelp rett i lomma med reiseforsikringen din. Legene vi samarbeider med i Eyr står klare til å hjelpe deg med ferieplagene. Her er noen av de vanligste spørsmålene de får.

Hva er Eyr?

Eyr er en digital legetjeneste du har inkludert i reiseforsikringen din i Frende – helt gratis. Legene kan hjelpe deg med mindre akutte tilfeller rett fra mobilen, skrive ut resept og gi henvisning. Slik kommer du i gang med Eyr.

1. Oppkast og diaré
Mage og tarmproblemer er noe reisende pasienter ofte kontakter Eyr om. Pasienter føler seg ofte svært syke med feber, oppkast, kvalme, diaré og dermed også lavt energinivå. I de aller fleste tilfeller dreier det seg om en enkel mage-tarminfeksjon, som ikke krever utredning eller behandling utover rikelig med væske, preparater med elektrolytter og febernedsettende medisin. I sjeldne tilfeller anbefaler Eyr å kontakte lokal lege eller sykehus hvis pasienten viser tegn på dehydrering eller vedvarende infeksjon. På video har Eyr mulighet til å følge opp pasienten på kvelden eller dagene etter.

2. Forkjølelse og influensa
Sår hals og feber som ikke vil gå over, er noe mange opplever på reise. Med en videokonsultasjon har legene i Eyr mulighet til å vurdere symptomenes varighet og karakter og sjekke halsen for tegn på bakteriell infeksjon. I de aller fleste tilfeller kan Eyr vurdere tilstanden og henvise til lokal lege hvis symptomene vedvarer eller forverres. Legene i Eyr tilbyr også alltid oppfølging i tilfeller hvor pasienten ikke blir bedre.

3. Hudproblemer
Hudproblemer i utlandet kan være alt fra feberutslett hos barn, solbrenthet, soleksem, sopp, allergisk utslett, vannkopper eller elveblest. Legene kan vurdere utslettene over video, og som oftest vil de fleste kunne behandles med kremer og salver som de kan anbefale eller skrive ut resept på. I enkelte tilfeller er det også lurt med en vent-og-se-tilnærming, hvor pasienten blir fulgt opp etter kort tid.

4. Øyebetennelse
Symptomer fra øynene er også noe legene ofte ser hos pasienter på ferie. Dette gjelder typisk allergisk, viral eller bakteriell øyebetennelse, noe som enkelt kan behandles med øyedråper. I sjeldne tilfeller er det mer alvorlige tilstander som må ses av en lokal lege. I så fall vil Eyr henvise deg videre med hjelp av reiseforsikringen.

5. Muskel- og skjelettplager
Er du på aktiv ferie, som ski- eller sykkelferie, kan en i reisefølget få muskel- eller skjelettplager. Dette gjelder typisk knesmerter etter å ha falt i bakken. Noen pasienter kan ses med anbefalinger for lindring, avkjøling, kompresjon og elevasjon. Andre får råd om hvilken lokal klinikk som kan hjelpe om det korsbåndskade, brudd eller lignende.

Våre forsikringer