Fra virkeligheten

Fikk hjelp av veterinær på nett

Hermine katt
Den lekne og sosiale katten Hermine nyter lange dager i sola og i fanget til eieren sin, Kristoffer. Luringen på snart ett år elsker kos og er kjent for å få det som hun vil. Men brått en kveld snudde formen til den energiske kattungen.

Uheldig nysgjerrighet  

Bare en måned etter å ha fått henne i hus, ble det dramatisk. Nysgjerrige Hermine hadde utforsket de fleste stedene i sitt nye hjem, men ikke gjesterommet som oftest var låst. I vinduet sto en kaktus eierne hadde tenkt å kaste da katten kom i hus. En dag da døren sto på gløtt, ble kaktusen for fristende til å la være å snuse litt på.

Hva er FirstVet?

  • Digital veterinærtjeneste
  • Åpent fra kl. 07 til 24, alle dager i året
  • Tjenesten kan brukes så ofte du trenger 
  • Gratis og inkludert i dyreforsikringen til Frende 
  • Les mer for å komme i gang her

Da Kristoffer så Hermine kort tid etterpå, var det tydelig at katten ikke hadde det helt bra.
- Hun liker stort sett å følge med på alt vi gjør hjemme, men denne kvelden gjemte hun seg under sofaen. Det var ikke likt henne. Jeg merket også at hun gned seg over øyet med poten og da jeg fikk henne fram fra under sofaen så jeg at hun var hoven under øyet. Da kom jeg på at hun hadde vært noen sekunder alene på gjesterommet, sier han.

Bekymringen vokste. Kunne Hermine ha stukket seg på kaktusen i vinduskarmen? Og kunne det i så fall være igjen pigger i poter, snute eller øyne? Det var blitt sent på kvelden og de fleste dyreklinikkene var stengt. Kristoffer tok derfor kontakt med veterinærene i
FirstVet, en digital tjeneste som er inkludert i katte- og hundeforsikringen til Frende.


Rask rådgiving over video 

- Heldigvis lastet jeg ned FirstVet-appen og registrerte Hermine da vi kjøpte forsikringen. Innen ett kvarter fikk jeg et videomøte med en veterinær som viste meg hvordan hun skulle undersøkes. Det hele var i grunnen kjempeenkelt, eneste utfordringen var vel å holde Hermine i ro, forteller han smilende.

Videomøtet med veterinæren beroliget Kristoffer, men han fikk beskjed om at det var lurt å få kattungen til en dyreklinikk for å sjekke at det ikke var noen pigger som hadde satt seg fast. Veterinæren anbefalte også en nøyere sjekk av det skadde øyet. Dermed reiste Kristoffer og samboeren til nærmeste akuttklinikk med det samme. Hermine fikk en grundig kontroll, sammen med øyedråper og salve. Kattungen ble heldigvis frisk og fin igjen etter kort tid.

Hjelper dyreeiere i vurderingen  

Samboerparet er veldig fornøyde med den gratis hjelpen de fikk fra FirstVet gjennom forsikringen i Frende. 

- Veterinæren hjalp oss å vurdere om vi skulle dra til dyreklinikken eller ikke. Det er et godt lavterskeltilbud, og gir en ekstra trygghet både for eier og kjæledyret, sier Kristoffer.

Våre forsikringer