Om Frende

Enda en sparebank velger Frende

9052cb24-3bc3-4287-830d-814b5538fa42.jpg
Den frittstående, verdibaserte sparebanken Cultura Bank har signert en intensjonsavtale med Frende Forsikring. 

Planen er at Cultura Bank skal bli distributør for Frende, og dermed få et bredere produktspekter å tilby kundene sine, og en ny inntektsplattform i tillegg til den solide bankdriften.

- Vi er opptatt av å gi kundene våre et fullverdig banktilbud, og avtalen med Frende er et godt skritt på veien, sier Liv Rannekleiv som er assisterende banksjef i Cultura Bank. Banken feirer 25 år som sparebank i år.

Som Frende har Cultura Bank et nært forhold til kundene og et bærekraftig verdigrunnlag. Samarbeidet passer svært godt med Frendes strategi, hvor distribusjon gjennom bank står sentralt.

Solide distributører 

- Vi er rigget for dette, og har lang erfaring med slike overganger. Vi hadde fire solide banker i ryggen da vi begynte i 2007, nå blir vi 28 eller flere, sier konserndirektør for salg og marked i Frende, Erik Bjordal. I fjor høst gikk de ti bankene i banksamarbeidet Lokalbank inn i Frendefamilien.

- Det er god bevegelse i markedet, og vi ser på det som en stor anerkjennelse å bli valgt. At Cultura har hovedkontor i Oslo er også en markedsmessig fordel for oss, som har hovedkontor i Bergen, sier Bjordal.

Skiller seg ut 

- Vi valgte Frende fordi vi ønsket oss en samarbeidspartner som har et verdigrunnlag som korresponderer med vårt eget, samtidig som de har høy faglig kompetanse på sitt forretningsområde. Distribusjon av forsikringsprodukter er et nytt fagområde for oss i Cultura, og Frende har gjennom hele prosessen så langt bistått oss tett, og gitt oss trygghet for at vi har valgt riktig partner. Folk kommer til oss fordi de er opptatt av mennesker og miljø for å skape en bedre fremtid for oss og andre, og det skal vi levere på, også på forsikringssiden, sier banksjef Jannike Østervold i Cultura Bank.

Salgsstart for den nye banken i frendefamilien er estimert til første kvartal 2023.

- Frende er et attraktivt valg for flere, med svært høy kundetilfredshet og god vekst over tid. Frende har langsiktige, solide eiere, sier konsernsjef i Frende, Vegar Styve. Avkastning til eierbankene (ROE) vært på godt over 20 prosent de siste årene.

- Frende skal skille seg ut og være et litt annerledes forsikringsselskap. Når du kontakter oss om sykdom eller skade er frender først opptatt av hvordan det går med deg, ikke hva skaden kommer til å koste. Som kunde skal du oppleve trygghet, enkelhet og et selskap som ser deg, sier konsernsjefen.

Våre forsikringer