Aktuelt

Den neste uka må du kjøre ekstra forsiktig

Biler på glatt veibane
Først kommer ekstremværet Gyda og deretter blir det kaldere. Kjør forsiktig hvis du må ut med bilen denne uka. 

Råd for kjøring under utfordrende forhold

  • Hold god nok avstand til bilen foran deg
  • Sjekk føret og avpass farten
  • Ro ned og ikke stress – det viktigste er å komme trygt fram
  • Når du kjører bil skal du ikke holde på med andre ting, som for eksempel mobilen

Store nedbørsmengder fra ekstremværet Gyda gjør at Meteorologisk institutt advarer om mulig flom og skred onsdag og torsdag. Rødt farevarsel er sendt ut for sørlige Trøndelag og Møre og Romsdal. Oransje varsel er sendt ut i Sogn og Fjordane, Innlandet, nord i Trøndelag og Hordaland. 

Sikkerheten din er viktigst. Derfor håper vi du lar bilen stå i de verste timene. Og må du ut, husk å avpasse farten etter kjøreforholdene. Mye nedbør, januarmørket og vann i veibanen gjør at du må senke farten.


Husk refleks

Det blir også vanskeligere å se forgjengere når været blir så ekstremt. Husk på det hvis du er fotgjenger og bidrar til din egen sikkerhet. Den beste måten å bli sett på langs veien er godt synlig refleks.


Så kommer kulda

Mot helga og til neste uke faller temperaturen flere steder i landet, ifølge værmeldingene. Det er på nullføre det er glattest på veiene, så da må du også være forsiktig hvis du skal ut å kjøre.

Det er for seint å senke farten når bilen ligger i grøfta. Husk at bremselengden øker, både når det er mye vann i veibanen og når det er glatt. Tilpass kjøringen etter forholdene, med riktig fart og riktig avstand.


Vær oppmerksom

Og helt til slutt: Når du kjører bil, skal du kjøre bil. Du skal ikke holde på med telefon, radio eller GPS. Ikke ta sjanser med med sikkerheten, spesielt ikke når været i tillegg er som nå. 

Våre forsikringer