Frende og åpenhetsloven

DSC00162_.jpg
Grunnleggende menneskerettigheter og skikkelige arbeidsforhold for alle er viktig for oss i Frende. Slik jobber vi med åpenhetsloven.

Det er viktig for oss at de vi jobber med i hverdagen bryr seg om det samme. Derfor skal vi gjøre vårt for at leverandører og samarbeidspartnere, som hjelper kunder som for eksempel har fått en skade, er like opptatt av dette som oss.

Åpenhetsloven sikrer også at de som ønsker det får mer informasjon om arbeidet vi gjør. Du kan når som helst sende oss en e-post for å få vite mer.

Alt dette er sterkt knyttet til sosial bærekraft og FNs bærekraftsmål. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraftsmålene


Hva krever åpenhetsloven av oss? 

Det er tre hovedpunkter vi må følge: 

  • Vi skal kartlegge og vurdere hvordan vi, leverandører og forretningsforbindelser jobber med menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. 
  • Vi skal være åpne om vurderingene vi gjør. 
  • Vi skal gi innsyn i vurderingene til alle som ber om det. 

For å kartlegge og vurdere negativ påvirkning eller skade som skjer hos Frende, leverandører eller partnere vi jobber sammen med, gjennomfører vi en såkalt aktsomhetsvurdering. 

Åpenhetsloven sier at vi må ha gjennomført og fortalt om resultatene fra denne innen 30. juni 2023. Informasjonsplikten gjelder fra 1. juli 2022, så du kan kontakte oss om dette allerede nå. 


Vil du høre om vurderingene våre? 

Alt du trenger å gjøre er å henvende deg til oss skriftlig, så får du skriftlig svar fra oss innen tre uker. Send en e-post til apenhetsloven@frende.no

Våre forsikringer