Du er sikret ved ID-tyveri

150 000 nordmenn har blitt frastjålet sin identitet de siste årene. 

ID-tyveri er ubehagelig og ikke minst tidkrevende å rydde opp i. Med innboforsikring i Frende tar vi jobben for deg – uten ekstra kostnad.

Identitetstyveri er blant de raskest voksende formene for kriminalitet i verden. Tallet på dataangrep mot bedrifter og privatpersoner bare øker, og hele 150 000 nordmenn sier de har blitt frastjålet sin identitet de siste årene (kilde: NorSIS). 

Slik fungerer ID-sikring hos Frende

  • Vi hjelper deg 24 timer i døgnet, hele året – ring oss på 55 15 36 00.
  • Vi hjelper deg med råd og forebyggende tiltak for å unngå ID-tyveri.
  • Vi finner ut om du har vært utsatt for ID-tyveri, og kartlegger eventuelle økonomiske konsekvenser.
  • Vi håndterer urettmessige pengekrav og setter i gang tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.
  • Og best av alt; ID-sikringen er inkludert i innboforsikringen din.


Vanskelig å oppdage

En ID-tyv sanker informasjon om deg. Så snart han har nok detaljer, som fødselsdato, en adresse og kort- eller kontonummer, kan han misbruke informasjonen, utgi seg for å være deg, og enkelt gjøre kjøp eller ta opp lån i ditt navn. 

Statistikken viser at det i snitt går 1,5 år fra et ID-tyveri finner sted, til det blir oppdaget. Det kan altså ha skjedd stor skade før tyveriet i det hele tatt blir avslørt.

I en slik fortvilt situasjon er det vanskelig å stå alene. Hvor skal du begynne? Hva kan du gjøre? Da er det godt å vite at Frende tar seg av ryddejobben. Tall fra SIFO viser at det i snitt tar to år å rydde opp etter et ID-tyveri. Derfor hjelper vi deg til problemene er løst – uten noen form for tidsbegrensning.

Er du bekymret? 

Mistenker du at informasjon om deg er på avveie? Vi hjelper deg - du når oss på 55 15 36 00.

Vi gir deg råd og juridisk bistand. Du anmelder selv til politiet, men vi avviser urettmessige krav og ordner opp hos kreditorer og kredittselskaper. ID-sikringen kan også kombineres med rettshjelpsdekning om nødvendig.

Med innboforsikring i Frende kan du ringe oss når som helst på døgnet for å forebygge, oppdage eller begrense økonomiske følger av identitetstyveri. 

Det er ikke identitetstyveri dersom du blir lurt til å gi kontoinformasjon, brukernavn eller passord via falske nettsteder eller e-post. 

Har du spørsmål til hvordan du kan beskytte identiteten din? Ring oss på 55 15 36 00.