Aktuelt

Slik hjelper forsikringen deg som er rammet av brannen ved Stavanger lufthavn

Brann i parkeringshus Stavanger lufthavn

Bileiere er hardt rammet av storbrannen ved Stavanger lufthavn. 

Mer enn 1500 bileiere er rammet av storbrannen, og de første bilene er hentet ut med beltegående maskin. Hvor mange som kan reddes ut er foreløpig ikke klart. 

Hvis du har bil i parkeringshuset

Redningsselskapene trenger bilnøkkelen din når de skal hente ut bilen. Lever nøkkelen til Avis på Stavanger lufthavn, så tar de den videre til Rogaland Assistanse (Falck Redning), som står for redningen. Du kan også levere nøkkelen direkte til Rogaland Assistanse i Sjøveien 4 i Sandnes, hvis det er enklest for deg. 

Det er store skader på mange biler som fortsatt er inne i parkeringshuset og trolig må de fleste bilene i de nederste etasjene vrakes. Takstfolkene våre kontakter deg når vi har fått avklart situasjonen for bilen din. 

Hvis du har bil på uteområdet (P7/P8)

Hvis bilen din er nedsotet på uteområdet skal du ikke starte den eller kjøre noe sted. Det kan forverre skaden, blant annet fordi sot trekkes inn gjennom bilens ventilasjonssystem. Da må du kontakte oss i Frende på 55 15 36 00 eller på nett (gå til Min side). Vi vil da få hentet bilen din og kjørt den til et bilpleiefirma for reparasjon. 

Leiebil

Hvis du har leiebildekning på forsikringen din har du gratis leiebil i klasse C (vanlig personbil) helt til bilen din er fikset. Kontakt Avis bilutleie direkte på 66 77 11 27 for å få hjelp med dette. 

Hvis bilen din blir vraket har du rett på leiebil i 31 dager. Hvis situasjonen til bilen din ikke er avklart innen 31 dager, kontakt oss. 

Du får også leiebil hvis bilen din er nedsotet, og ikke bør startes, hvis du har leiebildekning på forsikringen din. 

Slik kontakter du Frende

  • Telefon: 55 15 36 00
  • Meld skaden raskt og trygt på nett: Min side

Slik fungerer bilforsikringen 

Hvis du har bilforsikring med kasko eller delkasko i Frende er du dekket av forsikringen. De aller fleste har enten kasko eller delkasko. Da er bilbrann dekket. 

Har du kun ansvarsforsikring kan brannårsaken være avgjørende for om du får erstatning etter brannen. Begynner bilen ved siden av din å brenne på grunn av teknisk svikt kan du få dekket noe gjennom ansvarsforsikringen på den som begynte å brenne. 

Unngå kø - meld skaden på nett 

Vi skjønner at mange har et ønske om å snakke med noen når slike dramatiske ting skjer, og vi sitter klare til å hjelpe. Men det er også greit å vite at skaden kan meldes kjapt og trygt på nett, på frende.no. Da logger du inn på Min side og følger veiviseren videre. Opplys gjerne om hvilken etasje bilen din stod i i skademeldingen. 

Våre forsikringer