Aktuelt

Antisink hindrer at båten synker

Antisink grunder og kunde i båt.jpg
Vi har vært med på sjøsetting av verdens første fritidsbåt med det synkesikre systemet, Antisink.

Den lokale gründeren Geir Karlsen i Kristiansand, har utviklet et innovativt system for redningsballonger innbygd i båt, som skal hindre fremtidige drukningsulykker.

Antisink grunder og kunde i båt.jpg

Til vanlig er ballongene små deksler inne i skutesiden, men om uhellet er ute og vannet strømmer inn i båten, løser de seg ut og holder båten flytende, nesten som en airbag i kollisjon ville gjort. Ballongene løses ut med en CO2-utløser og en CO2-flaske hvis båten fylles med vann. De kan også løses ut manuelt.

Er uhellet ute, tar Antisink vare på deg – båten holder seg flytende, og du kan holde deg i båten og ringe etter hjelp. Når båten ikke kan synke er den synlig, slår ut på radar, og du blir funnet raskere. Du har nær 90 prosent større sjanse til å overleve om du sitter i båten, enn om du flyter i vannet i redningsvest eller flytedrakt.


Innovativt og skadeforebyggende

En båt som ikke synker kan oftere repareres og settes i sjøsikker stand igjen, enn en båt som må heves etter en ulykke. Dermed er systemet både skadeforebyggende og bærekraftig.

Det er i tillegg gjennomprøvd, CE-merket, og har alle myndighetspålagte krav i orden fra Sjøfartsdirektoratet.

Antisink er et innovativt sikkerhetssystem som kan redde liv. Derfor gir vi sikkerhetsrabatt på båtforsikringen til alle kunder som installerer systemet.

Antisink Jan Terje Rottem Magnar Ludvigsen.jpg

Bildene er fra sjøsettingen av den første båten, en flett ny Uttern 65 DC, som ble sjøsatt fra HK Motorservice på Lund i Kristiansand i mai, og Magnar Ludvigsen og familien går en trygg sommer i møte på sjøen – med blomster og sikkerhetsrabatt fra oss i Frende.